Με απόλυτη επιτυχία ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Πύλης για τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Άναψε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Ελάτης. Ήταν  όλα έτοιμα, με περισσή φροντίδα τακτοποιημένα από τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών, το προσωπικό του Δήμου, πολλούς εθελοντές.

Η ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς ήταν τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ελάτης, με τα όμορφα τραγούδια τους, τα ξωτικά μας, η Γεωργία και η Χριστίνα, το θεατρικό σχήμα με τίτλο ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ, που έκαναν τα παιδιά και όλους να γελούν.

Πυροτεχνήματα και ιπτάμενα φαναράκια γέμισαν τον ουρανό της Ελάτης.

Πλήθος κόσμου, παρά το τσουχτερό κρύο, συμμετείχε στην εκδήλωση. Παρόντες ο Δήμαρχος Πύλης, Κωνσταντίνος Μαράβας,  Δημοτικοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι του Δήμου και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων.

Ο Δήμαρχος Πύλης καλωσόρισε τον κόσμο λέγοντας:

«Φίλες και φίλοι,Αγαπητά μου παιδιά,

Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι απόψε εδώ, στην πανέμορφη Ελάτη. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος  ξεκινάμε τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από δω, από την Τύρνα.

Για να δείξουμε σε όλους, σε όλη την Θεσσαλία, σε όλη την Ελλάδα και παντού, ότι ο ορεινός όγκος της Πύλης είναι τουριστικός προορισμός.

Η Ελάτη, τα Στουρναραίϊκα, το Περτούλι, το Νεραϊδοχώρι, η Πύρρα, η Μεσοχώρα, η Αθαμανία, η Νεράϊδα και όλα τα υπόλοιπα χωριά μας είναι παραδεισένοι τόποι, με μεγάλη επισκεψιμότητα.

Και δεν είναι μόνο η φυσική ομορφιά, δεν είναι μόνο τα μονοπάτια, τα δάση, το Χιονοδρομικό κέντρο που κάνουν την διαφορά.

Την μεγάλη διαφορά την κάνετε όλοι εσείς, οι άνθρωποι όλων των χωριών. Οι επιχειρηματίες, οι κτηνοτρόφοι, οι δασεργάτες. Οι νεώτεροι και οι μεγαλύτεροι.

Με την φιλοξενία σας, με την παροχή των καλύτερων υπηρεσιών, με την παραγωγή οικολογικών και αγνών προϊόντων, με την ανοικτή σας καρδιά.

Βλέπω φέτος τον καινούργιο πεζόδρομο της Ελάτης. Αποτελεί ένα στολίδι.

To Χιονοδρομικό Κέντρο στο Περτούλι επιτέλους έχει καθαρίσει από τα χρέη που είχε και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλύτερα από εδώ και  πέρα. Προς όφελος όλων σας.

Συμμετέχουμε σαν Δήμος Πύλης με τους επαγγελματίες της Ελάτης σε περίπτερα εκθέσεων. Και τώρα είμαστε  στον ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ.

Με προσπάθειες μας άνοιξε ένας καινούργιος δρόμος. «Ο δρόμος των Αγγέλων», με άξονα την Πύλη, την Άρτα και το Λορέτο Ιταλίας.

Γνωρίζω ότι ήταν προγραμματισμένο να μας επισκεφθούν πενήντα  τουρίστες από το Λορέτο Ιταλίας.

Στο χέρι σας και στο χέρι μας είναι αυτόν τον δρόμο να τον μεγαλώσουμε, να τον κάνουμε λεωφόρο, με λειτουργία δώδεκα μήνες τον χρόνο.

Κυρίες και κύριοι,

Οι εκδηλώσεις των Χριστουγέννων έχουν στο κέντρο τους τα παιδιά.

Γιατί αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές των ημερών αυτών.

Εμείς, οι μεγαλύτεροι, ας κλέψουμε λίγο από την αγνότητα της ψυχής τους.

Φίλες και φίλοι,

Σε μια εποχή που η καθημερινότητα είναι δύσκολη, ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί, ας μην αφήσουμε κανέναν συνάνθρωπό μας, να νιώσει μόνος του.

Εμείς, σαν Δήμος Πύλης, προσπαθούμε να δώσουμε στους συμπολίτες μας, ότι χρειάζεται,  για να ζεστάνουμε τις ψυχές τους. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν για να γίνει αυτή η εκδήλωση σήμερα.

Να ευχαριστήσω τους δασκάλους και τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ελάτης.

Τον Σύλλογο Γυναικών της Ελάτης.

Το σύνολο των επαγγελματιών της Ελάτης, στον Σύλλογο «Ξένιος Ζεύς», στον αγαπητό Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βασίλη Χαμψά και στον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εταιρίας και του Χιονοδρομικού Κέντρου Περτουλίου του Στέφανου Καλαμαρά.

Πριν κλείσω, θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχηθώ, σε όλους και σε όλες, μικρούς και μεγάλους, συμπολίτες, συνδημότες και επισκέπτες, Χρόνια Πολλά.

Καλά Χριστούγεννα. Με Υγεία και Αγάπη.

Χρόνια πολλά».