28 Φεβ 2024 09:07

Με απόλυτη επιτυχία τιμήθηκε η 73η Επέτειος της Ιστορικής ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ, στην Πύλη,

Με απόλυτη επιτυχία τιμήθηκε η 73η Επέτειος της Ιστορικής ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ, στην Πύλη, την Κυριακή 12 Ιούνη 2016.

Πλήθος κόσμου, αγωνιστές από άκρη σε άκρη της Ελλάδας κατέκλυσαν τον χώρο της πλατείας του Δημαρχείου.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Πύλης, Κων/νος Μαράβας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών, Ιερέας Δημήτριος Κατσαρός, ο πατέρας Λάζαρος Σταυραντώνης, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Σιμορέλης Χρήστος, εκπρόσωπος του Αντιπεριφέρειας Τρικάλων κ. Βασίλειος Αναγνωστόπουλος, Στρατιωτικές Αρχές της πόλης και του Νομού, Αστυνομικές Αρχές, ο Υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Ν. Τρικάλων, Αντιστασιακές Οργανώσεις ( ΠΣΑΕΕΑ Αθήνας- Σύνδεσμος ΛΑΖΑΡΕΤΟ Κέρκυρας –Σύνδεσμος Φυλακισθέντων- Εξορισθέντων εφταετίας 1967-1974- Ενωμένη Εθνική Αντίσταση – ο Όμιλος Μνήμης ΑΤΤΙΚΟΣ ΤΥΜΒΟΣ, η Λίτσα Ζαρογιάννη, κόρη του αειμνήστου ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ Ζαρογιάννη), ο Πρόεδρος της Λέσχης Καταδρομέων – Πεζοναυτών & Αλεξιπτωτιστών Ν. Τρικάλων και πολλοί άλλοι.

Έγινε κατάθεση στεφάνων, σύντομοι χαιρετισμοί των συμμετεχόντων.

Η κύρια ομιλία έγινε από τον κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ, πρώην Πρόεδρο Βουλής των Ελλήνων, ο οποίος μάγεψε τον κόσμο με την γλαφυρότητα του λόγου, συνδέοντας το χθές με το σήμερα, περιγράφοντας το σήμερα με το μέλλον.

Μελωδίες και τραγούδια ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΑΓΩΝΑ με το δικό τους τρόπο παρουσίασαν η Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Παλαιομοναστήρου.

Ο Δήμαρχος Πύλης απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ. Επίσης ένα Βιβλίο του Γιώργου Καραγιώργου με θέμα την ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ και ένα DVD , όπως επίσης και στην Πρόεδρο του ΑΤΤΙΚΟΥ ΤΥΜΒΟΥ, στον Πρόεδρο του Σωματείου Εκτελεσθέντων Αγωνιστών στην Κέρκυρα ΛΑΖΑΡΕΤΟ, στον κ. Πουλακάκη Αθανάσιο, ο οποίος και φέτος ήρθε από την Κρήτη και είναι κοντά μας στην εκδήλωση και στην κ. ΛΙΤΣΑ ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗ κόρη του ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΚΑΒΑΛΛΑΡΗ.