Μαθητές της ΣΤ’ και Ε’ Τάξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου. Επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Πύλης

Το 14ο Δημοτικό Σχολείο  Βόλου επισκέφθηκε την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 12.30 τον Δήμο Πύλης, προκειμένου  οι μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης (3 τμήματα) και της Ε’ Τάξης (2 τμήματα),  να περιηγηθούν στις ομορφιές της περιοχής καθώς και Αρχαιολογικά Μνημεία της  και να ενημερωθούν για την ιστορικότητα τους.

Μετά την επίσκεψη τους στον χώρο της Πόρτας Παναγιάς όπου ξεναγήθηκαν από τον αρμόδιο της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος, για την ιστορία της Βυζαντινής Εκκλησίας της Πόρτας Παναγιάς ένα Μνημείο Παγκοσμίου φήμης, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Πύλης.

Εκεί τους μαθητές και τους συνοδούς δασκάλους  τους  υποδέχτηκαν  ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλης κ. Χρήστος Νάκος, η Πρόεδρος του ΟΚΠΑΔ  Δήμου Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου  και η δημοτική Υπάλληλος κ. Βάνα Διαγουμά.

Αφού προσήλθαν στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χρήστος Νάκος ευχαρίστησε  που προτίμησαν τον Δήμο Πύλης στην πραγματοποίηση της Σχολικής τους Εκδρομής, τονίζοντας ότι η περιοχή μας διαθέτει μοναδικές ομορφιές και αξιόλογα Αρχαιολογικά Μνημεία, πόλος έλξης για τον Τουρισμό.

Ακολούθησε   20’ ενημέρωση –ξενάγηση από την Υπάλληλο του Δήμου Πύλης κ. Βάνα Διαγουμά,  μέσω σλάιντς για τις ομορφιές και τα Αρχαία Μνημεία του Δήμου Πύλης.

Τέλος προσφέρθηκε γλυκό σε όλους τους μαθητές.