24 Φεβ 2024 14:08

“Λουτροθεραπεία για τους ηλικιωμένους”

Ο Δήμος Πύλης στα πλαίσια άσκησης κοινωνικής πολιτικής διοργανώνει και φέτος, όπως και τις προηγούμενες δυο χρονιές, 9ήμερες διακοπές σε συνδυασμό με λουτροθεραπεία στην Αιδηψό για τα μέλη των τριών ΚΑΠΗ. Συγκεκριμένα χρηματοδοτεί το 60% των δαπανών και διαθέτει το ποσό των 45.000€  το οποίο καλύπτεται αποκλειστικά από δημοτικούς πόρους.

Δίνεται η ευκαιρία σε 300 περίπου ανθρώπους της τρίτης ηλικίας να απολαύσουν τις διακοπές τους σε ξενοδοχεία Α΄ κατηγορίας. Οι ηλικιωμένοι συνοδεύονται από μέλη των διοικητικών συμβουλίων.

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου αναχωρεί το πρώτο γκρουπ του Α΄ ΚΑΠΗ 75 ατόμων και το Γ΄ ΚΑΠΗ του Δήμου 80 ατόμων. Στις 23 Ιουνίου αναχωρεί το δεύτερο γκρουπ του Α΄ ΚΑΠΗ 75 ατόμων και το Β΄ ΚΑΠΗ 60 περίπου ατόμων.

Οι αντιπρόεδροι των τριών Κ.Α.Π.Η. κ. Βασ. Μπαλάς, κ. Κων/νος Πατέρας και κ. Στ. Μπαλατσούκας εκφράζουν την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους για την άριστη συνεργασία που έχουν με τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. στην εφαρμογή του προγράμματος και την υπευθυνότητα που δείχνουν.
Δηλώνουν ότι: «θέλουμε και οι οικονομικά ασθενέστεροι κάτοικοι να μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και να βιώσουν ποιοτικές διακοπές. Οι παροχές κοινωνικής πολιτικής αποτελούν για μας τον βασικότερο σκοπό λειτουργίας της αυτοδιοίκησης.»