15 Απρ 2024 06:38

«ΛΑΖΑΡΙΝΕΣ 2017» στον Δήμο Πύλης

Το έθιμο των Λαζαρίνων αναβίωσε για μια ακόμα χρονιά στην Πύλη, με την εκδήλωση που οργάνωσε το Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Πύλης, με τίτλο «ΛΑΖΑΡΙΝΕΣ 2017» την Παρασκευή 7 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στον αύλιο χώρο του Δημαρχείου Πύλης.
Εκεί μαζεύτηκαν αρκετές Λαζαρίνες από την ευρύτερη περιοχή του Καλλικρατικού Δήμου Πύλης, μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων Πύλης, Παλαιομοναστήρου, Ελάτης, Φιλύρας, Γόμφων, Λυγαριάς και των Νηπιαγωγείων Πύλης και Παλαιομοναστήρου τηρώντας το πασχαλινό έθιμο.
Την παρουσίαση έκανε η κ. Μαρία Καλύβα που αναφέρθηκε στην ιστορία του εθίματος της Ανάστασης του Λαζάρου και στα Πασχαλινά Κάλαντα που τραγουδούσαν, κατά καιρούς και κατά τόπους σε όλα τα μέρη της Ελλάδος, με σκοπό να διαδωθεί και να διατηρηθεί το έθιμο.
Στην συνέχεια κάλεσε στο βήμα τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κωνσταντίνο Μαράβα για ένα σύντομο χαιρετισμό.
Ο κ. Μαράβας ευχήθηκε Χρόνια Πολλά σε όλους, ευχαρίστησε τους δασκάλους τους Νηπιαγωγούς των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων που συμμετείχαν στην εκδήλωση, καθώς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και Νηπιαγωγείων.
Πιστεύω ότι η σημερινή εκδήλωση, συνέχισε ο κ. Δήμαρχος, είναι ότι καλλίτερο και έχει γίνει θεσμός. Πιστεύω επίσης ότι πιο τρυφερό και υγειινό και κομμάτι της καθημερινότητας μας είναι τα παιδιά μας, η νεολαία μας.
Πίσω από τα παιδιά μας είναι οι γονείς, όλοι εσείς που αγωνιάτε για το μεγάλωμα τους με Αρχές, Αξίες και ιδανικά.
Τελειώνοντας ο κ. Μαράβας ευχήθηκε σε όλους Καλή Ανάσταση.
Ακολούθησαν τα κάλαντα που τραγούδησαν με εντυπωσιακό τρόπο οι Λαζαρίνες.
Στο τέλος μοιράστηκαν γλυκίσματα και δώρα σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν.