19 Ιούν 2024 00:41

“ΛΑΖΑΡΙΝΕΣ 2008” Δήμου Πύλης

tn_lazarines 08 Τα έθιμα και τα παραδοσιακά κάλαντα του Λαζάρου αναβίωσαν σήμερα (18/04/08) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Πύλης στα πλαίσια της εκδήλωσης «Λαζαρίνες 2008» που πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύλης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Πύλης.

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Κουφογάζος ευχήθηκε στα παιδιά και στους γονείς τους «Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση» καθώς επίσης συνεχάρη τα Διοικητικά Συμβούλια του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων για την εκδήλωση.

Οι ¨Λαζαρίνες¨του Δήμου Πύλης κρατώντας τα καλάθια στολισμένα με φυσικά ανοιξιάτικα λουλούδια και τραγουδώντας τα παραδοσιακά κάλαντα δημιούργησαν μια γιορτινή νότα.

Τα παιδιά που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση έπλασαν τα παραδοσιακά ανθρώπινα ομοιώματα τα ¨λαζαράκια¨ με την βοήθεια της κας Μαρίνας Πανάγου, προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου και των μελών κας Ευαγγελίας Παλλαντζά και κας Σίσσυς Λαζαρίδου και της προέδρου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κας Κατερίνας Καψάλη.

Βραβεύτηκαν τα τρία ωραιότερα καλάθια από την κριτική επιτροπή την οποία αποτελούσαν η κα Φωτεινή Τέγου, υπάλληλος του Δήμου Πύλης και τα μέλη του Α΄ Κ.Α.Π.Η. κα Ντίνα Μπακατσή και κα Χαρίκλεια Περγαντή.

Τα βραβεία δόθηκαν στις ¨Λαζαρίνες» Ρία Κανάτα, Ελένη Καρακικέ και Μαρία Κωστήρα από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων. Σε όλα τα παιδιά προσφέρθηκαν πασχαλινά δώρα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

Τέλος, ο Δήμαρχος Πύλης πρόσφερε σε όλα τα παιδιά και στους συνοδούς τους γλυκίσματα και αναψυκτικά.