29 Φεβ 2024 01:31

“Λαογραφική συλλογή στο Γαρδίκι του Δήμου Πύλης”

tn_gardikiΗ τοπική κοινότητα Γαρδικίου σε συνεργασία με το Δήμο Πύλης  προτίθενται να δημιουργήσουν λαογραφική συλλογή στο Γαρδίκι, έτσι ώστε να υλοποιηθεί ένα αίτημα ετών των κατοίκων της συγκεκριμένης κοινότητας.

Για το λόγο αυτό, την Τρίτη 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Ιωάννη Κουτσονάσιου και με την συμμετοχή της προέδρου της Τ.Κ. Γαρδικίου  Αλεξάνδρας Τάμπου- Καρατζούνη, των δημοτικών συμβούλων Ευθύμιου Πλεξίδα και Δήμητρας Αγορίτσα, του προέδρου της Αδελφότητας  Γαρδικιωτών  Αθήνας – Πειραιά Σωτήρη Κάκια  και των συνεργατών Σωτήρη Γοργογέτα και Σωτήρη Τόγελου.

Αποφασίστηκε  η λαογραφική συλλογή να δημιουργηθεί και να στεγασθεί στην ανακαινισμένη αίθουσα του δημοτικού σχολείου Γαρδικίου,  όπου θα μπορούν οι απανταχού Γαρδικιώτες  σε  συνεννόηση με την τοπική κοινότητα  να διαθέσουν λαογραφικό υλικό.

Είμαστε σίγουροι ότι όλοι μαζί οι Γαρδικιώτες θα δημιουργήσουμε μια κοιτίδα πολιτισμού στον τόπο μας.

Για περισσότερες πληροφορίες και προκειμένου να γίνει μια πρώτη καταγραφή του λαογραφικού υλικού,  οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται έως τέλος Απριλίου  στο  Γραφείο  του Αντιδημάρχου Ιωάννη Κουτσονάσιου, τηλ.2431028001 και στην πρόεδρο της Τ.Κ.  Αλεξάνδρα Τάμπου – Καρατζούνη και να δηλώνουν τι ακριβώς επιθυμούν να δωρίσουν για τη δημιουργία της λαογραφικής συλλογής.