07 Δεκ 2023 06:36

“Κοπή πίτας – Καταβολή επιδόματος στους τρίτεκνους & πολύτεκνους δημότες”

tn_epidoma polyteknwn aΠανελλήνια πρωτοπορία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από το Δήμο Πύλης η στήριξη στην τρίτεκνη και πολύτεκνη οικογένεια με την εφάπαξ καταβολή επιδόματος. Ανήμερα των Φώτων με τον Αγιασμό των Υδάτων, την κοπή της βασιλόπιτας του Δήμου και την κλήρωση των δωροεπιταγών του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό εδώ…

Η ημέρα ξεκίνησε με δοξολογία και αγιασμό των υδάτων στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου πρωτοστατούντος του Πρωτοπρεσβύτερου πατέρα Λάζαρου Σταυραντώνη.

Στη συνέχεια μετέβησαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όπου ο Πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Λάζαρος Σταυραντώνης ευλόγησε την πίτα, η οποία μοιράστηκε στους δημότες. Αμέσως μετά έγινε η τελετή καταβολής επιδόματος στους τρίτεκνους και πολύτεκνους. Η συμβολική οικονομική συμπαράσταση στην τρίτεκνη και πολύτεκνη οικογένεια με την εφάπαξ καταβολή 1000€ και 2000€ αντίστοιχα στα πλαίσια της άσκησης κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, είναι αλήθεια ότι δε λύνει το πρόβλημα, είναι όμως μια πράξη ευθύνης και ένα λιθαράκι στην υποχρέωση όλων μας απέναντι στην πολύτεκνη μητέρα.

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Κουφογάζος στην ομιλία του ανέφερε…

Οι οικογένειες για το 2009 ήταν οκτώ (8), επτά (7) τρίτεκνες και μία (1) πολύτεκνη.

Οι δικαιούχοι τρίτεκνοι ήταν:

Ελένη Βασιλείου – Αθανάσιος Μόσχοβος 

Σοφία Σιδηροπούλου – Βασίλειος Παρίσης

Παρασκευή Κούτσια – Δημήτριος Μαντάς

Παναγιώτα Δίτσιου – Γεώργιος Περγαντής

Αλεξάνδρα Κωτούλα – Νικόλαος Γκίκας

Φωτεινή Μπαλατσούκα – Αναστάσιος Τσιαμπαλής

Αλεξία Μαυρομάτη – Κων/νος Αθανασάκης

Και ο δικαιούχος πολύτεκνος ήταν:

Δήμητρα Ζυμοστρά – Γεώργιος Καραμπέρης

Το τυχερό κομμάτι της πίτας πήρε η κ. Ζωή Κούτσια και το φλουρί αντιστοιχούσε σε 100€.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο κ. Ιωάννης Λιούλιος – Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων του νομού Τρικάλων καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος δημοτών.

Κλήρωση τυχερών λαχνών Εμπορικού Συλλόγου Πύλης.