16 Απρ 2024 13:15

“Κυριακή στο χωριό” στο Περτούλι του Δήμου Πύλης

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου θα γίνουν στην κεντρική πλατεία του Περτουλίου τα γυρίσματα της εκπομπής της ΕΤ-3 «Κυριακή στο χωριό».

Η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό» έχει στόχο να βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους της περιφέρειας, μεταφέροντας εικόνες από την «εκτός των τειχών Ελλάδα» και δίνοντας λόγο σε όσους ζουν, δημιουργούν και στηρίζουν με την παρουσία τους την ανάπτυξη του τόπου τους.

Η εκπομπή περιλαμβάνει επίσης ρεπορτάζ (βίντεο) τελικής διάρκειας περίπου 5 λεπτά και αφορούν κυρίως θέματα που δεν μπορούν να παρουσιαστούν στην κεντρική πλατεία κατά τη διάρκεια της εκπομπής, όπως: κτηνοτροφία, υλοτομία, επενδυτές, νεολαία, γεωργία, διάφορα επαγγέλματα, έθιμα, μνήμες-νυχτέρι, παρουσίαση συνεταιρισμών, παρουσίαση ότι παραδοσιακού υπάρχει στην περιοχή, φύση-περιβάλλον, θρησκευτικός τουρισμός-ιστορικά μνημεία,  αλιεία, το παιχνίδι στις γειτονιές του χωριού, αφήγηση παραμυθιού από τη γιαγιά στα εγγόνια.

Η δημοτική αρχή Πύλης καλεί τους δημότες της να συμμετάσχουν στα γυρίσματα της εκπομπής, όπου θα αναδειχθούν η ιστορία, ο πολιτισμός, ο τουρισμός, η παράδοση και γενικά τα πλεονεκτήματα  τόσο  του ορεινού όγκου, όσο και της  ευρύτερης  περιοχής  του νέου Δήμου Πύλης.

Το επόμενο διάστημα θα γίνουν γυρίσματα της εκπομπής στην Ελάτη αλλά και σε άλλες τοπικές κοινότητες του Δήμου μας.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 2431028001, 2431074676, 2434350101 – Γραφείο Αντιδημάρχου Πολιτισμού Ιωάννη Κουτσονάσιου.