29 Μάι 2024 18:10

ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Πύλη 5/10/2007

Ξενοδοχείο “ΠΥΛΗ” Πόρτα Παναγιά

Κυρίες και κύριοι, Υψηλοί προσκεκλημένοι,

Χαίρομαι ιδιαίτερα που επιλέξατε αυτό τον φιλήσυχο φιλειρηνικό και ευλογημένο τόπο την Πόρτα-Παναγιά για να πραγματοποιήσετε την ημερίδα με θέμα Η ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

Το πιστεύω και είμαι απόλυτα βέβαιος, ότι η Νοσηλευτική έχει ηγετικό ρόλο στα συστήματα φροντίδας υγείας και κυρίως στις υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ο ρόλος και οι δραστηριότητες του κοινοτικού νοσηλευτή ως μέλος της γενικότερης ομάδας του τομέα της υγείας είναι ιδιαίτερα σημαντικός και επιβεβλημένος. Η αρρώστια δεν είναι αποκλειστικά βιολογικό φαινόμενο, αλλά έχει κοινωνική βάση και ο σημαντικότερος παράγοντας για την υγεία είναι η αρμονική συμβίωση του ανθρώπου με το κοινωνικό περιβάλλον. Ξεκινώντας λοιπόν με τη σκέψη, ότι η νοσηλευτική φροντίδα ήταν, είναι και θα είναι παντού παρούσα, όπου υπάρχει ανθρώπινη ζωή, είμαι απόλυτα βέβαιος ότι στο τέλος η αξιολόγηση αυτής της ημερίδας θα είναι άριστη. Αυτό άλλωστε εγγυάται η παρουσία των διακεκριμένων κυριών, του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του εκπροσώπου της 5ης Υ.Πε.Θεσσαλίας & Στ.Ελλάδας και του αξιόλογου Δ/ντή και φίλου του Κέντρου Υγείας Πύλης, που υποστηρίζουν τη σημερινή εκδήλωση.

Επιτρέψτε μου να ευχηθώ ολόψυχα κάθε επιτυχία στη σημερινή σας ημερίδα. Επίσης, εύχομαι τη μέγιστη δύναμη και κουράγιο για να ανταποκριθείτε στο πολύπλευρο σημαντικό λειτούργημα που διακονείτε, προς όφελος της Ελληνίδας και του Έλληνα πολίτη.