18 Απρ 2024 17:25

ΙΣΤΟΡΙΚΟ – ΕΜΨΥΧΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΥΛΗΣ «ΠΟΡΤΑΪΚΟΣ»

 

 

Ο Αθλητικός Όμιλος Πύλης «Πορταϊκός» ιδρύθηκε το 1969 και είναι ένα από τα πιο ιστορικά ποδοσφαιρικά σωματεία του Νομού. Η πρώτη έδρα της ομάδας για τους αγώνες, ήταν στη θέση «λυγαριές» δίπλα στον Πορταϊκό ποταμό, εξού και η ονομασία της ομάδας. Αξίζει να σημειωθεί εδώ, ότι το γήπεδο τότε κατασκευάστηκε με έξοδα και προσωπική εργασία των φιλάθλων της Πύλης. Από τότε, μέχρι και σήμερα έχουν περάσει 38 χρόνια γράφοντας μια λαμπρή ιστορία, προσφέροντας τα μέγιστα στον τοπικό αθλητισμό και πολιτισμό.

Πρώτος πρόεδρος της ομάδας ήταν ο κ. Μπλουγούρας Δημήτριος και ακολούθησαν πολλοί άλλοι, βάζοντας όλοι ένα λιθαράκι στο να επιβιώσει αυτή η ομάδα στο πέρασμα των χρόνων. Άλλοι πρόεδροι που πέρασαν από την ομάδα, αναφέρονται με τυχαία σειρά: Γκανάς Σωτήριος, Μάντζιος Κων/νος, Μπαμπαλιάρης Βασίλειος, Καψάλης Βασίλειος, Βασιλείου Γεώργιος, Κουφογάζος Κων/νος, Κουβέλης Χρήστος, Σκουμής Κων/νος και ο νυν πρόεδρος της ομάδας Κανέλας Αθανάσιος.

Το 1973 οι φίλαθλοι της Πύλης είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια μεγάλη ποδοσφαιρική στιγμή, καθώς ο Πορταϊκός κατακτά το κύπελο της Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας.

Το 1984 ο Πορταϊκός μετακομίζει , καθώς έχει ολοκληρωθεί το καινούργιο γήπεδο. Το 1994 εγκαινιάζεται ο νέος χλοοτάπητας του γηπέδου και για το λόγο αυτό γίνεται φιλικό παιχνίδι με την Λάρισα που τότε αγωνιζόταν στην Α΄ εθνική κατηγορία και είχε έρθει στην Πύλη με όλα τα αστέρια της εποχής εκείνης. Μετά από λίγες μέρες ακολουθεί και άλλο φιλικό παιχνίδι με την Άρτζες Πλιτέστι, ομάδα επίσης Α΄ εθνικής κατηγορίας της Ρουμανίας, η οποία βρισκόταν στα Τρίκαλα για φιλική αναμέτρηση με την ομώνυμη ομάδα.

Σήμερα ο Πορταϊκός αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας με πρόεδρο τον κ. Κανέλα Ν. Αθανάσιο. Ο Πορταϊκός έχει να καυχιέται επίσης για τη δημιουργία ακαδημίας ποδοσφαίρου, όπου 40 παιδιά περίπου, από 6 έως 14 ετών έχουν την ευκαιρία να αθληθούν και να μάθουν σωστά το ποδόσφαιρο, αλλά και να μείνουν μακριά από λανθασμένα πρότυπα της εποχής μας. Πρωτεργάτες όλης αυτής της προσπάθειας είναι ο πρόεδρός της και ο προπονητής της μεγάλης ομάδας και υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής κ. Βασιλείου Περικλής (καθ. Φυσικής αγωγής με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο).