24 Φεβ 2024 06:55

Ημερίδα της Αναπτυξιακής Σύμπραξης στο δήμο ΠΥΛΗΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πύλης Ημερίδα Ευαισθητοποίησης και Διάδοσης Έργου στα πλαίσια της Πράξης «ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ» που υλοποιείται στα πλαίσια των «Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» της Περιϕέρειας Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο Δήμο Πύλης από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΠΥΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ».

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Δήμος Πύλης, η Κοινωϕελής Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Ανάπτυξης (ΚΟΙ.Δ.Ε.Κ.Α.Π.), η Αξιοποίηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας – Μονομετοχική Α.Ε. Δήμου Πύλης, το ΚΕΚ ΔΥΝΑΜΙΚΗ, ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης εταίροι της Αναπτυξιακής Σύμπραξης και την παρακολούθησαν ωϕελούμενοι του προγράμματος.

Στην ημερίδα απηύθηνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας ο οποίος αναϕέρθηκε ότι το παραγόμενο αποτέλεσμα του σχεδίου δράσης  είναι η πρόσληψη μέρους των ωϕελούμενων σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας της περιοχής και η δημιουργία  επιχειρήσεων στο δήμο ΠΥΛΗΣ από τους ωϕελούμενους που το επιθυμούν και θα στηριχτούν βήμα-βήμα για αυτό.

Για την Κοινωϕελή Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Ανάπτυξης (ΚΟΙ.Δ.Ε.Κ.Α.Π) τον λόγο πήρε ο πρόεδρος κ. Νάκος Χρήστος, αϕού ευχαρίστησε τους μαθητευόμενους για την συμμετοχή τους διαβεβαίωσε ΄τι θα είναι στο πλευρό τους σε ότι τους χρειαστούν

Ο κος Νάρης Απόστολος, Διευθυντής του ΚΕΚ ΔΥΝΑΜΙΚΗ, ενημέρωσε αναλυτικά τους παρευρισκομένους για θέματα σχετικά με την πορεία υλοποίησης της Πράξης και των επιμέρους δράσεων,  για τις ενέργειες δικτύωσης ϕορέων σε θέματα τοπικής ανάπτυξης, για τις δυνατότητες απασχόλησης και επιδοτούμενων προγραμμάτων που είναι εν ισχύ την τρέχουσα περίοδο.

Παράλληλα έγινε η απονομή των Βεβαιώσεων Παρακολούθησης των ειδικών επιμορϕώσεων του προγράμματος, καθώς και πραγματοποιήθηκε η πληρωμή των εκπαιδευτικών επιδομάτων των ωϕελουμένων που ολοκλήρωσαν τα προγράμματα κατάρτισης του έργου