19 Ιούν 2024 01:51

Ημερίδα – Διάδοσης αποτελεσμάτων του έργου «Τοπικές Δράσεις Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες» (ΤΟΠΕΚΟ)-Φορέας υλοποίησης (ΚΟΙΔΕΚΑΠ)

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 31/8 στις 18.30 στο Hotel «Pili» στην Πόρτα στην Πύλη, ημερίδα με θέμα Διάδοσης Αποτελεσμάτων του έργου «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής ‘Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες» (ΤΟΠΕΚΟ).

 

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της Κοινωϕελούς Επιχείρησης Δημοτικής Κοινωνικής Ανάπτυξης Πύλης (ΚΟΙΔΕΚΑΠ) κ. Χρήστος Νάκος αναϕερόμενος στο πρόγραμμα «Ανοιχτή Πύλη και προοπτική για την Τοπική Απασχόληση», που ξεκίνησε με καλές προοπτικές από το 2012 συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε μέσω ΕΣΠΑ 2007-2013 όπου επιμορϕώθηκαν 60 άτομα.

 

Σκοπός του προγράμματος ήταν η απασχόληση των ωϕελουμένων σε τοπικές επιχειρήσεις, η έναρξη νέων επιχειρήσεων και η δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιρισμών (ΚΟΙΝΣΕΠ), μέσα από κρατικά επιδοτούμενα προγράμματα.

 

Ακολούθησε η τοποθέτηση του δημάρχου Πύλης κ. Κων/νου Μαράβα που αναϕέρθηκε στην μείζονος σημασίας, για τους ωϕελούμενους και την τοπική κοινωνία, συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα Απασχόλησης.

 

Εν συνεχεία έγινε η παρουσίαση του προγράμματος (ΤΟΠΕΚΟ) από τον Διευθυντή ΚΕΚ Δυναμική κ. Νάρη Απόστολο. Η κ. Κωνσταντινιά Μπέκου, γεωπόνος του Δήμου Πύλης, εν συνεχεία μίλησε για την Αγροτική Επιχειρηματικότητα και Τοπική Ανάπτυξη. Τέλος τις Δράσεις Συμβουλευτικής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ παρουσίασε η Επιστημονική Συνεργάτης ΙΝΕ ΓΣΕΕ κ. Φανή Χρήστου.

Η Ημερίδα έκλεισε με συζήτηση από τους παρευρισκόμενους.

Να σημειώσουμε τους Φορείς της Α.Σ. «ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»

Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης «ΘΕΣΙΣ» Δήμος Πύλης, ΚΕΚ Δυναμική, Κέντρο Ανάπτυξης Καλαμπάκας-Πύλης Α.Ε. και ΣΙΑ Ε.Ε. (ΚΕΚ ΣΤΑΓΩΝ),

ΚΟΙΔΕΚΑΠ, ΙΝΕ ΓΣΕΕ, Επιμελητήριο Τρικάλων.

 

[cycloneslider id=”imerida-kidekap”]