18 Ιούν 2024 12:44

“Ημέρα Μνήμης για την Πύλη”

tn_apokalypthriaΗμέρα μνήμης για την Πύλη με τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Εθνικής Αντίστασης και κεντρικό ομιλητή των εκδηλώσεων τον συντοπίτη κ. Φώτη Κουβέλη – Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β' Αθηνών.

Τιμήθηκε η 66η ΕΠΕΤΕΙΟΣ για την Ιστορική Μάχη της Πόρτας με διήμερο εκδηλώσεων στην κεντρική πλατεία Πύλης.

Φωτογραφικό υλικό από τη Μάχη της Πόρτας…

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου 13/06 με το καλωσόρισμα και την αναφορά στην επέτειο από τον αντιπρόεδρο του ΠΟΔΠ κ. Απ. Μπαμπανάρα. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί του τόπου μας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύλης,  Ροπωτού και τα ΚΑΠΗ του Δήμου. Ακολούθησε προβολή «ντοκιμαντέρ»  με θέμα τη «Μάχη της Πόρτας» συνδεδεμένη με το χθες και το σήμερα.

Οι εκδηλώσεις της Κυριακής (14/06) ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση στο ανεγερθέν Μνημείο  Εθνικής Αντίστασης υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Κουφογάζος και ο Βουλευτής κ. Φώτης Κουβέλης προέβησαν στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου τηρώντας με συνέπεια τη δέσμευση για την ανέγερση του μνημείου απέναντι στους δημότες και τις αντιστασιακές οργανώσεις.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την κατάθεση στεφάνων από τους πολιτικούς και τοπικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής, εκπροσώπους οργανώσεων και απαγγελία ποιημάτων από μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου.

Ο Δήμαρχος Πύλης στην ομιλία του τόνισε τα παρακάτω:(ομιλία Δημάρχου)

Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης κ. Φώτης Κουβέλης στην ομιλία του αναφέρθηκε (ομιλία κ. Φώτη Κουβέλη)

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Πύλης απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Φώτη Κουβέλη. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν την έκθεση φωτογραφίας και υπέγραψαν στο βιβλίο των εντυπώσεων.