04 Μαρ 2024 14:07

«Ιατρική ενημερωτική εκδήλωση από το Σύλλογο Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα το Δούσικο»

tn_soukoulhΤην Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009 και ώρα 19:30 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο παλαιό πέτρινο δημοτικό σχολείο Αγίου Βησσαρίωνα η ενημερωτική ιατρική εκδήλωση με θέμα «Κατάθλιψη» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα το «Δούσικο».

Η γραμματέας του συλλόγου κ. Μαρία Τζάνη παρουσίασε και ευχαρίστησε την κ. Παρασκευή Σούκουλη – Επιμελήτρια Γενικής Ιατρικής του Κ.Υ. Πύλης και τις κυρίες που για ακόμη μια φορά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δ.Σ.

Φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης εδώ…

Η κύρια ομιλήτρια της εκδήλωσης κ. Παρασκευή Σούκουλη στην ομιλία της τόνισε ότι η κατάθλιψη είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί όλες τις ηλικίες και κατά κύριο λόγο τις γυναίκες. Συμβαίνει σε μεγαλύτερο ποσοστό στις γυναίκες γιατί έχουν περισσότερες ευθύνες ειδικά οι εργαζόμενες μητέρες που πρέπει να είναι πολλές ώρες κοντά στα παιδιά τους, να εργάζονται και να είναι νοικοκυρές. Έτσι ζουν με το άγχος να προλάβουν τα πάντα και αρχίζουν τα πρώτα συμπτώματα της κατάθλιψης. Σ΄ αυτή την περίπτωση πρέπει να συμβουλευτούν ένα ψυχολόγο ή ψυχίατρο. Με την κατάλληλη ιατρική αγωγή το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί γρήγορα. Η κατάθλιψη συνήθως παρατηρείται σε μοναχικά άτομα, σε διαζευγμένους και σε άτομα που έχουν χάσει κάποιο κοντινό ή αγαπημένο πρόσωπό τους.

Τέλος δόθηκε αναμνηστικό δώρο στην κ. Σούκουλη και προσφέρθηκαν γλυκά και αναψυκτικά σε όλες τις κυρίες από τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου.