19 Μάι 2024 12:02

“Οι Θεσσαλοί ανά την Ελλάδα συσπειρώνονται”

Ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους Θεσσαλικούς συλλόγους, οι οποίοι είτε έχουν έδρα σε κάποιο γεωγραφικό διαμέρισμα της Θεσσαλίας, είτε έχουν έδρα εκτός της θεσσαλικής περιφέρειας, αλλά έχουν εκ του καταστατικού τους σημείο αναφοράς τη Θεσσαλία, να παραβρεθούν δια των εκπροσώπων τους στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα την Κυριακή 20 Μαΐου 2012 και ώρα 11:30 το πρωί στην αίθουσα της Π.Ε.Δ.Θεσσαλίας (πρώην Τ.Ε.Δ.Κ.), επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου αρ. 11, προκειμένου να συζητηθούν οι αρχές και οι καταστατικοί κανόνες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεσσαλών.

Η ιδέα για τη δημιουργία αυτής  είναι  πλέον εφικτή μιας που τα τελευταία χρόνια η αγαστή συνεργασία μεταξύ Θεσσαλικών σωματείων εντός και εκτός Ελλάδας έδειξε τόσο την αναγκαιότητα όσο και την ετοιμότητα για την υλοποίησή της. Για πρώτη φορά εκδηλώθηκε η «ανάγκη» μέσα από εισηγητές του Β' Παγκόσμιου Συνέδριου Θεσσαλών στα Τρίκαλα και από το βήμα του Γ΄ Παγκόσμιου Συνεδρίου Θεσσαλών στην Αγιά απευθύνθηκε  η «ανοικτή πρόσκληση» σε όλους που από καιρό «κυοφορούν» την ίδια ιδέα.

Μεταξύ άλλων διατυπώθηκε η κοινή πεποίθηση ότι ωρίμασαν πλέον οι συνθήκες για την ίδρυση ενός δευτεροβάθμιου συντονιστικού οργάνου των Θεσσαλών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεσσαλών  και γι' αυτό είναι απαραίτητο να συμπράξουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς.

Σε περίπτωση που δεν μπορούν κάποιοι εκπρόσωποι συλλόγων να παραβρεθούν θα ληφθούν υπόψη οι επιστολές με προτάσεις, απόψεις, χαιρετισμούς, email: mariabak@otenet.gr

Κύριο μέλημα η καταγραφή των θεσσαλικών συλλόγων, η προώθηση της κοινής θεσσαλικής συνείδησης και η προβολή του θεσσαλικού πολιτισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 6938749249 (Βάσω Κοζιού), 6977649170 (Αχιλλέας Λέρας), 6977127762( Μαρία Μπακλαβά).