04 Μαρ 2024 13:30

“Η Σχολική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Πύλης”

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΥΛΗΣ

tn_libraryΤον τελευταίο καιρό, στην Πύλη, υπάρχει κάτι που αξίζει να το καμαρώνουμε και να προσπαθούμε γι' αυτό. Είναι η Σχολική  Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Πύλης. Πολλά χρόνια πριν είχε αρχίσει η σύσταση της βιβλιοθήκης από τους δασκάλους και το  Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Αφού πέρασε από «40 κύματα» τελικά πριν από ένα χρόνο βρήκε μόνιμη στέγη και μηχανοργάνωση.

 

Σε αυτό τον πρώτο χρόνο τα βιβλία ξεπέρασαν  τον  αριθμό-στόχο  2000! Πράγματι έχουμε 2000 τίτλους βιβλίων χωρισμένα σε θεματικές ενότητες: Λογοτεχνία, Ποίηση, Θέατρο, Παραμύθια, Λαογραφία, Γνώσεων, Τόπων, Ιστορικά, Μυθολογία, Λεξικά, Εγκυκλοπαίδειες, Θρησκευτικά, Μουσικής, Εικαστικά, Περιοδικά, Ξενόγλωσσα, Κόμιξ, Βοηθήματα και βιβλία δασκάλων.  Συγκεντρώσαμε ακόμη έναν ικανοποιητικό αριθμό σχολικών βιβλίων παλαιότερων εποχών.  ‘Έχουμε επίσης  περιοδικά, εργασίες μαθητών και τμήμα με βιβλία για παιδιά  Νηπιαγωγείου και Α΄ Δημοτικού.

Τα βιβλία της Βιβλιοθήκης μας μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο  απαιτητικούς αναγνώστες. Μπορούν να δανειστούν και ενήλικες. Υπάρχουν πάρα πολλά βιβλία για όλους. Οι δάσκαλοι, οι φοιτητές και οι μαθητές άλλων βαθμίδων εκπαίδευσης  μπορούν να βρουν αρκετά ενδιαφέροντες τίτλους.

Φτάσαμε σε αυτόν τον αριθμό βιβλίων και ευελπιστούμε ο αριθμός να μεγαλώνει, από την αγορά βιβλίων από το Διευθυντή κο  Ευάγγελο Μπουροκώστα , και  από τη δωρεά βιβλίων του Συλλόγου Γονέων , από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύλης,  πολλών μαθητών και δασκάλων του Σχολείου. Ακόμη άρχισαν να μας προσφέρουν βιβλία συμπολίτες μας που πέρασαν κάποτε από τα θρανία του Δημοτικού Σχολείου Πύλης. Μακάρι να πολλαπλασιαστούν οι δωρεές.

Είναι μια ζωντανή βιβλιοθήκη με μεγάλη συχνότητα δανεισμού από τους μαθητές του σχολείου και με διοργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων:

  • Ημέρα παιδικού βιβλίου με αφιέρωμα στο παραμύθι και τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
  • Παρουσίαση Βιβλίου από την κα Θεοδώρα Μητσιάδου .
  • Ζωγραφική από τα παιδιά και έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Το αγαπημένο μου βιβλίο».
  • Πρόγραμμα με γενικό τίτλο « Συντροφιά με τα βιβλία», που γίνεται μια φορά το μήνα και αφορά βιβλία με συγκεκριμένη θεματολογία, αφιέρωμα σε συγγραφέα κλπ.

Πιστεύουμε ότι η Βιβλιοθήκη του Δ. Σχ. Πύλης αποτελεί μια κοιτίδα πολιτισμού για μικρούς και μεγάλους.

Υπενθυμίζουμε ότι η βιβλιοθήκη, σε όλες τις διακοπές, παραμένει ανοιχτή, κάθε Τετάρτη απόγευμα.

                                                             Η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης

                                                              Δασκάλα Πάνου Παναγιώτα