16 Απρ 2024 22:45

“Η Πύλη γιόρτασε τις Απόκριες!”

tn_apokries 2010Δύο εκδηλώσεις έλαβαν χώρα, το Πάρτυ Μασκαράτα την Παρασκευή 12 Φλεβάρη και η «Γιορτή Φασολάδας» την Καθαρά Δευτέρα.

Παρόλο τις αντίξοες καιρικές συνθήκες την Παρασκευή το απόγευμα οι φωτιές άναψαν, η μουσική στο πνεύμα της Αποκριάς, το κρασί άφθονο και οι μασκαράδες αναστάτωσαν ευχάριστα τον πεζόδρομο της Πύλης.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό εδώ…

Την Καθαρά Δευτέρα στην κεντρική πλατεία της Πύλης (Δημαρχείου) πραγματοποιήθηκαν τα παραδοσιακά ΚΟΥΛΟΥΜΑ με τη «Γιορτή της Φασολάδας», μια πανδημοτική εκδήλωση.

Η φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής η οποία φαίνεται κάθε μέρα που περνάει, είναι η συμμετοχή όλων των δημοτών σε κάθε προσπάθεια που γίνεται, είναι η συλλογική απόφαση για τον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό όλων των δράσεων.

Από νωρίς είχαν στηθεί τα καζάνια για να μαγειρευτεί η παραδοσιακή και νόστιμη φασολάδα. Τα τραπέζια στρωμένα με νηστίσιμα εδέσματα, λαγάνες και άφθονο ντόπιο κρασί. Μικροί, μεγάλοι, δημότες καθώς και επισκέπτες της περιοχής κατέκλυσαν το χώρο της πλατείας του Δημαρχείου.

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Κουφογάζος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τους ευχήθηκε «Καλή Σαρακοστή». Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της εκδήλωσης και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση.