04 Μαρ 2024 13:39

Η περιφορά του Επιταφίου στην Πύλη

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ναό του Αγίου Βησσαρίωνα και συμμετείχε στην πομπή του Επιταφίου.
Με θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια τίμησαν οι εκατοντάδες πιστοί στην Πύλη την κορύφωση του θείου Δράματος του Χριστού, παρακολουθώντας την Ακολουθία των Εγκωμίων της Μ. Παρασκευής, στο Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνα στην Πύλη που τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Λάζαρος Σταυραντώνης, παρουσία αρκετών πιστών.
Ακούστηκαν τα Εγκώμια Στάση Πρώτη «Η Ζωή εν Τάφω», Στάση δεύτερη «Άξιον Εστί», Στάση Τρίτη «Αι Γενεαί αι Πάσαι», από τους εξαίρετους Ιεροψάλτες και τις χορωδίες του Ιερού Ναού Αγίου Βησσαρίωνα Πύλης, ενισχύοντας των προσήλωση και τα συναισθήματα του χριστεπώνυμου πλήθους που παρευρίσκοντο στον Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνα, μεταφέροντας τους με τον μοναδικό τρόπο από την Σταύρωση και την Αποκαθήλωση του Ιησού, στην Κορυφαία στιγμή της Ανάστασης.
Ακολούθησε το προσκύνημα του Επιταφίου από τον κόσμο και στην συνέχεια η περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους της Πύλης, ακολουθώντας πλήθος πιστών σε μια περίλαμπρη πομπή που ηγούνταν ο Πατέρας Λάζαρος Σταυραντώνης οι Ψάλτες και η χορωδία και τα εξαπτέρυγα.
Μαζί ήταν και οι Αρχές του Τόπου, ο Αντιδήμαρχος κ. Κ ων/νος Κρούπης, ο Διοικητής του Α.Τ Πύλης κ. Χρήστος Παπαδογιάννης, ο Εκπρόσωπος του Π.Κ. Πύλης κ. Γεώργιος Καραχάλιος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Κωστάκης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ .Λιβαδοχωρίου κ. Γεώργιος Πολυγένης, ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας κ. Παναγιώτης Γούλας.
Αλέξανδρος Γ.Τζήμας