05 Οκτ 2023 05:33

Η Περιφορά του Επιταφίου στην Πύλη

Με τον Εσπερινό της Μ. Παρασκευής που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης εορτάστηκαν τα Άγια Πάθη του Χριστού, παρουσία αρκετών πιστών που προσήλθαν να προσκυνήσουν  τον Εσταυρωμένο.

Ενώ ακούστηκαν τα Εγκώμια που έψαλλαν οι ψάλτες και η χορωδία της Ενορίας του παραπάνω Ναού, Η Ζωή εν Τάφω,  Άξιον Εστί, Αι Γενεαί αι πάσαι.

Ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους της Πύλης παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες  που ταυτίστηκαν σύμφωνα με το πνεύμα της ημέρας, κάτι που δεν πτόησε τον κόσμο να ακολουθήσει δημιουργώντας μια μεγαλειώδη πομπή να ηγούνται τα εξαπτέρυγα η Χορωδία και οι ψάλτες ψέλνοντας τα Εγκώμια, ο Πρωτοπρεσβύτερος  Δημ. Κατσαρός κρατώντας το Ιερό Ευαγγέλιο και εν συνεχεία ο Επιτάφιος που τον κρατούσαν άνδρες της Κωμόπολης ,  ενώ οι καμπάνες του Ναού κτυπούσαν  πένθιμα.

Παρευρέθηκαν  ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αθανάσιος Κωστάκης, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου, Εκπρόσωπος του Α.Τ. Πύλης Υπαστυνόμος κ. Αλέξανδρος Πελτέκης, ο Προϊστάμενος του Π.Κ. Πύλης κ. Ιωάννης Τατσίνας, ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Κων/νος Κρούπης.