Η Περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας στην Πύλη

Η  Περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας στην Πύλη
Πλήθος κόσμου ακολούθησε την πομπή
Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός  στον Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης

 

Για Τρίτη φορά φέτος  εν όψει της Γιορτής  της  Παναγίας σε  μια Πανηγυρική  θρησκευτική εκδήλωση που τείνει να γίνει θεσμός πλέον για την Ενορία της Πύλης.

Οι  Εκδηλώσεις άρχισαν με την τέλεση Μέγα Αρχιερατικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Χοροστατούντος  του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. κ. Χρυσοστόμου, συνεπικουρούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πατέρα Δημήτριο Κατσαρό και  από  Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών και της ευρύτερης περιοχής της Πύλης  παρουσία αρκετών πιστών.

Κατόπιν ακούστηκαν τα Εγκώμια της Υπεραγίας  Θεοτόκου και στην συνέχεια έγινε η Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος της  Παναγίας στους δρόμους της Πύλης, την πομπή της οποίας ακολούθησαν αρκετός κόσμος.

Τέλος έγινε  Αρτοκλασία στον αύλιο  χώρο της Εκκλησίας μετά Θείου Κηρύγματος και στην συνέχεια τελέστηκε Παρακλητικός Κανόνας υπέρ της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Παραβρέθηκαν  ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας, ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών κ. Αθανάσιος Κωστάκης, Καθαριότητας κ. Λαμπρινή Οικονόμου, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Γιαννοτάκης. Ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Βύρων Κατσίβελος  και  ο πρώην δήμαρχος κ. Μιχάλης Τσιούτσιας.