24 Απρ 2024 08:56

Οι Μαθητικοί Ποδοσφαιρικοί Αγώνες του Δήμου Πύλης

Οι Μαθητικοί Ποδοσφαιρικοί Αγώνες του Δήμου Πύλης
Στο Αθλητικό  Κέντρο   «GREEN  CAFE»  στον Άγιο Βησσαρίωνα

 

Με το σύνθημα  «όχι στη βία- ναι στη φιλία»  πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία   οι 5οι Μαθητικοί Αγώνες Ποδοσφαίρου, που ήταν αφιερωμένοι στα παιδιά  του κόσμου, που οργάνωσε ο Δήμος Πύλης σε συνεργασία με τον Ο.Κ.Π.Α.Δ. και τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Πύλης, στο Αθλητικό Κέντρο  «GREEN  CAFE» στον Άγιο Βησσαρίωνα.

Ο Δήμος Πύλης οργάνωσε το παραπάνω ποδοσφαιρικό Τουρνουά στο πλαίσιο της διάδοσης του Μαθητικού Αθλητισμού και Πολιτισμού, με απώτερο  σκοπό την ενασχόληση των παιδιών με το Αθλητισμό,  το οποίο  ξεκίνησε την Παρασκευή το μεσημέρι 27 Μάιου στο Αθλητικό Κέντρο «GREEN  CAFE» που ήταν κατάμεστο από γονείς  και παιδιά δημιουργώντας μια ωραία  ατμόσφαιρα που την επισκίαζαν οι χαρούμενες φωνές των παιδιών.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης  έκανε ο καθηγητής της Φ.Α. υπάλληλος του Δήμου Πύλης κ. Περικλής Βασιλείου που καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, τονίζοντας ότι ο Πολιτισμός ενώνει την ζωή των παιδιών, είναι κίνηση ζωή, είναι υγεία. Ο Αθλητισμός ενώνει τα παιδιά, τους γονείς.

Στο φετινό  Τουρνουά παίρνουν μέρος τα Δημοτικά Σχολεία Φήκης, Πηγής, Γόμφων, Πύλης 1,2, Παλαιομονάστηρου, Πιαλείας, Φιλύρας  και Ελάτης –Καλογήρων..

Κατόπιν κάλεσε στο βήμα τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Άρη Τζάνη για να κάνει την έναρξη των Αγώνων, ο οποίος απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους στους Διευθυντές των Σχολείων και στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, τόνισε τα εξής..

Είμαι πολύ χαρούμενος που κηρύσσω την έναρξη των 5ων Μαθητικών Αγώνων των  Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας.

Οι Μαθητικοί Αγώνες ποδοσφαίρου έχουν γίνει θεσμός για τον Δήμο Πύλης, τον αγκάλιασαν πρώτα και κύρια τα παιδιά και μετά όλοι εσείς. Κάθε χρόνο θα προσπαθούμε να γίνονται ακόμα καλλίτεροι.

Θέλω να επισημάνω οι παραπάνω αγώνες έχουν μοναδικό σκοπό την ευγενή άμιλλα και όχι την νίκη αυτό καθ’ αυτό. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν  για να γίνουν οι μαθητικοί αγώνες.

Τέλος θέλω να σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Δημάρχου μας Κώστα Μαράβα, σας εύχομαι κάθε επιτυχία.

Κατόπιν άρχισε η διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων με την συμμετοχή των παραπάνω Ομάδων που χωρίστηκαν σε δυο Ομίλους, ενώ τους διεύθυναν οι Γνωστοί Διαιτητές της Ε.Π.Σ.Τ. κ. Μουστάκας και κ. Βουτσελάς.

Μετά από ένα μαραθώνιο ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων κάτω από άριστες καιρικές συνθήκες (καυτό ήλιο), στους ημιτελικούς προκρίθηκαν  τέσσερες Ομάδες  του Παλαιομονάστηρου, της Πύλης, της Φήκης και της Πηγής.

Το Σάββατο 28 Μάιου το πρωί άρχισε η διαδικασία της διεξαγωγής των ημιτελικών αγώνων των ομάδων που πέρασαν, ενώ  την παρουσίαση είχε ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Πύλης κ. Χρήστος Τεντολούρης.  Μετά από τους συναρπαστικούς δυο ημιτελικούς στον τελικό κατέληξαν η Ομάδα της Πηγής και του Παλαιομονάστηρου με νικητή την Ομάδα του Παλαιομονάστηρου που κατέκτησε το Κύπελλο του Τουρνουά, εν μέσων έξαλλων πανηγυρισμών παικτών και φιλάθλων.

Τέλος άρχισε η απονομή των μεταλλίων και κυπέλλων στις τέσσερις ομάδες των ημιτελικών και φυσικά το κύπελλο του νικητή που ήταν η Ομάδα του Παλαιομονάστηρου από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Άρη Τζάνη, στην 2η Ομάδα  της Πηγής την απονομή έκανε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κων/νος Μπαλατσούκας, στην 3η Ομάδα της Πύλης την απονομή έκανε ο Δ/ντής του Δημοτικού Σχολείου Πύλης κ. Χρήστος Τεντολούρης στην 4η Ο μάδα της Φήκης έκανε ο Εκπαιδευτικός του Δημ. Σχολείου Παλαιομονάστηρου κ. Λάμπρος Χάμος, και τέλος στον πρώτο σκόρερ του Σχολικού Πρωταθλήματος τον μαθητή του Δημοτικού Σχολείου Παλαιομονάστηρου Σπύρο Καλέτση, την απονομή έκανε ο Πρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α. Δ. κ. Κων/νος Πλαστήρας.

Το κλείσιμο των αγώνων έκανε ο Αντιδήμαρχος κ. Άρης Τζάνης ευχαριστώντας όλους.

Παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Άρης Τζάνης, ο κ. Κώστας Μπαλατσούκας, ο Πρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Δ.  κ. Κων/νος Πλαστήρας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Παλαιομονάστηρου κ. Θ          ωμάς Μπουντζιώλης,  ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Πύλης κ. Χρήστος Τεντολούρης, ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Καλαμαράς Στέφανος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλης κ. Αθανάσιος Γιαννοτάκης, ο Πρόεδρος της ΚΟΙ.Δ,ΕΚΑΠ. Κ. Χρήστος Νάκος, ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Ζιάκας.  Ενώ στην Οργανωτική Επιτροπή συμμετείχαν οι Καθηγητές της  Φ.Α. κ. Νικόλαος Μανούρας, και ο κ. Χρήστος Μπαλλάς, o κ. Περικλής Βασιλείου υπάλληλος του Δήμου Πύλης και ο Γραμματέας του Δήμου Πύλης κ. Γεώργιος Γώγος.

 

[cycloneslider id=”i-mathitiki-podosferiki”]