22 Φεβ 2024 23:20

Η Λιτάνευση του Επιταφίου της Παναγίας στην Πύλη

Η Λιτάνευση του Επιταφίου της Παναγίας στην Πύλη με κατάνυξη
Και θρησκευτική ευλάβεια
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης και την πομπή
Της Περιφοράς του Επιταφίου της Παναγίας στους δρόμους της Πύλης.
Στην συνέχεια των Ιερών Ακολουθιών —Παρακλήσεων που τελέστηκαν στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου προς τιμή της Παναγίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης.

Με τις ευχές του Σεβασμιότατου ΜΗΤΡΟΠΟΛΊΤΗ

το περασμένο Σάββατο 13 Αυγούστου παραμονές της Εορτής της Παναγίας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στα θρησκευτικά χρονικά της Πύλης, η Λιτάνευση του Επιταφίου της Παναγίας στους δρόμους της Πύλης με την συμμετοχή αρκετού κόσμου σε μια πρωτοφανή λαοθάλασσα, δίνοντας άλλη μορφή χαράζοντας μια νέα πορεία στα θρησκευτικά δρώμενα της Πύλης. Εμπνευστής αυτής
αυτής θρησκευτικής τελετής ήταν ο Αρχιερατικός Επίτροπος περιοχής Πύλης Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Δημήτριος Κατσαρός της Ενορίας Πύλης, συντονιστής όλης αυτής της εκδήλωσης.
Οι θρησκευτικέ εκδηλώσεις με την τέλεση του Αρχιερατικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης, προεξάρχοντος του Γενικού Αρχιερατικού Επίτροπου της Ι. Μ. Τρίκκης και Σταγών Πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα Λάμπρο Κολώνα, συνεπικουρούμενος από Ιερείς της περιοχής Πύλης, και της περιοχής Πύλης. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ακούστηκαν τα Εγκώμια της Παναγίας από τους εξαίρετους ψάλτες και την χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος, ενώ συγχρόνως ο κόσμος προσκυνούσε την Εικόνα της Παναγίας.
Ακολούθησε η μεγάλη πομπή στους δρόμους της Πύλης με την φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας, τα Εξαπτέρυγα ,να ακολουθούν οι Ιερείς και οι εκατοντάδες πιστοί, με την φιλαρμονική να παιανίζει τα Εγκώμια της Παναγίας.
Να σημειώσουμε ότι εντυπωσιακός ήταν ο στολισμός του Επιταφίου έργο των Γυναικών της Πύλης.
Στην λαμπρή αυτή εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Πύλης, Κωνσταντίνος Μαράβας, οι Αντιδήμαρχοι Αθλητισμού κ. Άρης Τζάνης, κ. Κων/νος Μπαλατσούκας, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Αθανάσιος Κωστάκης, η κ. Λαμπρινή Οικονόμου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλης κ. Αθανάσιος Γιαννοτάκης δημοτικός σύμβουλος κ. Κρούπης Κων/νος ο πρώην δήμαρχος κ. Μιχάλης Τσιούτσιας.

 

[cycloneslider id=”litania”]