Η Λιτάνευση της Τίμιας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος και του Τιμίου Ξύλου του Σταυρού του Χριστού , στην Πύλη κοσμοϊστορικό γεγονός για πρώτη φορά Ανήμερα της εορτής του Αγίου Βησσαρίωνος

Τιμήθηκε η Μνήμη του Αγίου Βησσαρίωνος με κάθε  επισημότητα και θρησκευτική Κατάνυξη όπως κάθε χρόνο στην Πύλη, με την Υποδοχή της Τίμιας  Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος, και για πρώτη φορά κομμάτι του Τίμιου Ξύλου του Σταυρού του Χριστού από τα Ιεροσόλυμα , την Μεγίστη αυτή Ευλογία για την Πόλη και την Ενορία μας κομίζει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. κ. Κυριακός, μετά του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. κ. Χρυσοστόμου.

Η  Υποδοχή έγινε την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στις 19.00 έμπροσθεν του Δημαρχείου Πύλης ενώπιον ,πλήθους λαϊκών και κλήρου των  Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών του Τόπου και του Νομού με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κωνσταντίνο Μαράβα και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης, του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Κων/νου Σκρέκα, των Βουλευτών του Ν. Τρικάλων κ. Αθανασίου Λιούτα της  κ. Κατερίνας Παπακώστα, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Μιχαλάκη, του Αστυνομικού Δ/ντή Τρικάλων κ. Γεωργίου Σπηλιόπουλου, του Υ/τη  της ΣΜΥ Σ/ρχου  κ. Σπυρίδωνα Παπαθανασίου.