05 Οκτ 2023 04:37

Η Λιτάνευση της Τίμιας Κάρας Αγίου Βησσαρίωνος

Με μεγαλοπρέπεια και ευλάβεια πραγματοποιήθηκε, – χθες -, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, η λιτάνευση της Τίμιας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα στην Πύλη, χοροστατούντος του Πρωτοσύγκελου της Ι.Μ.Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομου Νάση, του Πρωτοπρεσβύτερου Λάζαρου Σταυραντώνη και πλήθος πιστών.
Η Τίμια Κάρα μεταφέρθηκε από την Ιερά Μονή Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου με την συνοδεία των μοναχών της Μονής και Ιερέων του Καλλικρατικού Δήμου Πύλης.
Την πομπή συνόδεψαν η Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου Μουζακίου, άγημα της Σ.Μ.Υ. Τρικάλων με την παρουσία του Διοικητού Ταξιάρχου κ. Λιάκου και μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης με παραδοσιακές στολές.
Στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνα Πύλης τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός.
Παρόντες ο Δήμαρχος Πύλης Κωνσταντίνος Μαράβας, ο Αντιπεριφερειάρχης Μιχαλάκης Χρήστος, ο πρώην Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κων/νος Σκρέκας, ο κ. Βλαχογιάννης Ηλίας πρώην Βουλευτής και Νομάρχης Τρικάλων, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Πύλης κ. Χρήστος Παπαδογιάννης, ο κ. Καραχάλιος εκπροσωπώντας το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Πύλης, οι Αντιδήμαρχοι Πύλης, αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πύλης, οι πρώην Δήμαρχοι κ.κ. Τσιούτσιας Μιχαήλ και Βασιλείου Γεώργιος.

 

[cycloneslider id=”i-litanefsi-tis-timias-karas”]

 

Η πομπή ξεκίνησε από την είσοδο του Δημαρχείου Πύλης, άμα τη άφιξη της
Τίμιας  Κάρας από την Ιερά Μονή Αγίου Βησσαρίωνα (ΔΟΥΣΙΚΟΥ), από τον Μοναχό Πατέρα
Βησσαρίων, και την παραλαβή της από τον Πρωτοσύγγελο της Ιερής  Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών
Χρυσόστομο Νάση.  Προορισμός της πομπής, διασχίζοντας την Εθνική Οδό Τρικάλων Άρτας, ο πανηγυρίζω ν  Ιερός Ναός Αγίου
Βησσαρίωνα Πύλης.