05 Οκτ 2023 06:44

Οι Λαζαρίνες στο Δημαρχείο Πύλης

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στον χώρο του Δημαρχείου Πύλης η εκδήλωση «ΛΑΖΑΡΙΝΕΣ 2016».Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή μαθητών του Νηπιαγωγείου Πύλης, του Δημοτικού Σχολείου Πύλης και για πρώτη φορά παιδιά του Δημοτικού Σχολείου της Φήκης, της Φιλύρας, της Ελάτης.Τα καλαθάκια των Λαζαρίνων ήταν πανέμορφα με την φροντίδα των μαμάδων, φτιαγμένα με φυσικά λουλούδια.Ο καιρός ήταν υπέροχος, η διάθεση επίσης μεγάλη.Κάθε Σχολείο τραγούδησε τα δικά του ΚΑΛΑΝΤΑ.

Ο Αντιδήμαρχος Πύλης κ. Κρούπης, αναπληρώνοντας τον Δήμαρχο μετέφερε τις ευχές και τα χρόνια πολλά του Δημάρχου λέγοντας τα εξής:

«Σας ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σας.

Ευχαριστούμε τους δασκάλους και νηπιαγωγούς της Πύλης, της Λυγαριάς, του Παλαιομοναστήρου, της Ελάτης, των Γόμφων, της Πηγής, του Ροπωτού, των Καλογήρων και όλων των Σχολείων του Δήμου μας.

Ευχαριστούμε τις Λαζαρίνες με τα όμορφα καλαθάκια τους.

Είναι η άνοιξη, είναι η Ελπίδα μας, είναι το μέλλον μας.

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Πύλης για την όμορφη προσπάθεια τους.

Σας δηλώνουμε ότι σαν Δήμος Πύλης θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας σε κάθε θετική κίνηση. Και τις ΛΑΖΑΡΙΝΕΣ θα τις κάνουμε θεσμό, κάθε χρόνο και καλύτερα.

Γιατί πιστεύουμε ότι το πιο τρυφερό και υγιεινό κομμάτι της καθημερινότητάς μας είναι τα παιδιά μας, η νεολαία μας.

Πίσω από τα παιδιά μας είναι οι γονείς. Όλοι εσείς που αγωνιάτε για το μεγάλωμα των παιδιών σας, με αρχές, με αξίες και με ιδανικά….».

Στην συνέχεια χαιρετισμό έκανε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Βύρων Κατσίβελος που ανέλυσε και τα ήθη και έθιμα της γιορτής του ΛΑΖΑΡΟΥ.

Μοιράστηκαν παραδοσιακά ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ, σοκολατούχα γάλατα προσφορά από το εργοστάσιο Γάλακτος του Νομού ΤΡΙΚΚΗ, γλυκίσματα , καραμέλες και αναμνηστικά συμμετοχής.

Παρόντες στην εκδήλωση πλην των Αντιδημάρχων κ.κ. Κρούπη – Κατσίβελου – Καλαμαρά – Ζιάκα ήταν και η Δημοτική Σύμβουλος κ. Οικονόμου Λαμπρινή, ο κ. Μπόμπορας Παύλος, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πύλης κ. Πανάγου, εκπαιδευτικοί και γονείς.

 

[cycloneslider id=”i-lazarines”]