Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Πύλης Κων. Δούλαλας απευθύνει ότι η καθαριότητα του Δήμου Πύλης είναι υπόθεση όλων.

>Παράκληση στους κατοίκους του Δήμου Πύλης να συμβάλλουν στην καθαριότητα απευθύνει ο αντιδήμαρχος Κων. Δούλαλας

>Η αρμόδια Υπηρεσία πράττει το καθήκον της, όμως και οι πολίτες καλό είναι να μην αποθέτουν στα πεζοδρόμια σκουπίδια και υλικά που δεν χρειάζονται, μετά το πέρασμά της

>Μόνο οφέλη για όλους θα προκύψουν, καθώς θα αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής και θα δημιουργηθεί καλή εικόνα για τους επισκέπτες της περιοχής

Παράκληση στους κατοίκους του Δήμου Πύλης να συμβάλλουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους στην καθαριότητα της περιοχής και ιδίως των χωριών, γενικά, αλλά και ειδικά κατά την περίοδο των Χριστουγέννων απευθύνει ο αντιδήμαρχος Κώστας Δούλαλας.
«Έρχονται τα Χριστούγεννα, περίοδος κατά την οποία ο τόπος μας υποδέχεται και φιλοξενεί χιλιάδες επισκεπτών, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας του Μύλου των Ξωτικών» σημειώνει ο κ. Δούλαλας και τονίζει «έτσι, τόσο για την ποιότητα ζωής των ίδιων των κατοίκων στα χωριά μας και στους οικισμούς μας, όσο και για την εικόνα που θα σχηματίσουν για μας και την περιοχή μας οι χιλιάδες συμπολιτών μας που θα βρεθούν τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα στον Δήμο Πύλης, παρακαλώ τους κατοίκους του Δήμου μας να συμβάλλουν στην διατήρηση της καθαριότητας και της καλής εικόνας στους κοινόχρηστους χώρους και στους δρόμους, αλλά και σε όλη την περιοχή».
«Από την πλευρά μας, ως Δήμος Πύλης και Υπηρεσία Καθημερινότητας και Καθαριότητας, πράττουμε το καθήκον μας, καθαρίζοντας όπου έχουμε αρμοδιότητα, με τους υπαλλήλους μας να υπερβάλλουν εαυτόν και με περιορισμένους πόρους» δηλώνει ο κ. Δούλαλας και υπογραμμίζει «αυτό όμως αντικειμενικά δεν επαρκεί. Ο κάθε πολίτης καλό είναι να συμπεριφερθεί υπεύθυνα και να συμβάλλει και αυτός στην καθαριότητα του Δήμου, πράξη που ουσιαστικά θα αποφέρει οφέλη στον ίδιο, διότι αφενός θα διαβιώνει σε μία καθαρή και ωραία περιοχή και αφετέρου, οι επισκέπτες θα σχηματίσουν καταρχήν θετική άποψη για τον τόπο μας, που “μεταφράζεται” σε ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, με προφανείς θετικές επιπτώσεις για όλους μας».
«Παρακαλώ λοιπόν τους συμπολίτες μας στον Δήμο να μην απορρίπτουν κλαδιά από κλάδεμα δέντρων στο πεζοδρόμιο, αφού έχει περάσει το συνεργείο και έχει συλλέξει αυτά που είχαν ήδη αποτεθεί, να μην πετάνε έπιπλα, οικοσκευές, στρώματα κλπ στα πεζοδρόμια, αλλά να έρχονται σε επαφή με την Υπηρεσία για την απόρριψή τους» επισημαίνει ο κ. Δούλαλας, ο οποίος κλείνοντας τις δηλώσεις του για το ζήτημα αυτό σημειώνει: «Είναι κρίμα να δαπανώνται πόροι του Δήμου, δηλαδή χρήματα που καταβάλλουν οι ίδιοι οι δημότες για την καθαριότητα, να καθαρίζονται οι κοινόχρηστοί χώροι και την αμέσως επόμενη ημέρα να χρειάζονται και πάλι καθαρισμό. Η καθαριότητα του τόπου μας είναι υπόθεση όλων μας».