30 Σεπ 2023 06:10

«Η γιορτή Γερόντων» στην Πιαλεία

Στην Πιαλεία έχει καθιερωθεί για 26η Χρονιά να τιμάται η Τρίτη Ηλικία, μάλιστα ένα χρόνο πριν την απόφαση της καθιέρωσης από την Διεθνή Κοινότητα η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων την 1Η Οκτωβρίου κάθε έτους. Έτσι και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πιαλείας οργάνωσε την «Γιορτή Γερόντων» την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 στο καφενείο του «Ντόκα» στην Πιαλεία.
Στην κατάμεστη από ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας της Πιαλείας αίθουσα του μαγαζιού, άρχισε την ομιλία της η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ελένη Μπρέντα καλωσορίζοντας όλους τον δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νο Μαράβα, αναφερόμενη στην εκδήλωση της γιορτής των γερόντων τονίζοντας την αναγκαιότητα να τιμάμε τους Ηλικιωμένους.
Ακολούθησε χαιρετισμός από τον δήμαρχο Πύλης Κώστα Μαράβα και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Πιαλείας κ. Νικόλαο Λεμονά.
Στην συνέχεια απαγγέλθηκαν ποιήματα από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πιαλείας, σχετικά με τους Ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας. Παρόντες ήταν ο Εφημέριος του Χωριού Πρεσβύτερος Πατέρας Φώτιος Κωτούλας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Χρήστος Νάκος, κ. Χρίστος Μπακάλης, ο κ. Παύλος Μπόμπορας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πιαλείας κ. Νικόλαος Λεμονάς.
Σαν επιστέγασμα αυτής της εκδήλωσης δανειζόμαστε μια από τις δέκα Εντολές του Μωυσή, «Τίμα τον Πατέρα σου και την Μητέρα σου ίνα ευ συ γένοιτο και ίνα μακροχρόνιος εσει επί της γής».
Προσφέρθηκε φαγητό σε όλους.

[cycloneslider id=”i-giorti-geronton”]