Η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Πύλη στο χώρο του Δημαρχείου

Εντυπωσιακή  εμφάνιση από το χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου   Κρητών Ν. Τρικάλων «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ» και το μουσικό Συγκρότημα «ΜΑΔΑΡΙΤΕΣ»

 

Μέσα σε μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα  έγινε  η φωταγώγηση  του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Πύλη πρωτεύουσα του Καλλικρατικού Δήμου, παρουσία αρκετού κόσμου του Δημάρχου Πύλης κ. Κων/νου Μαράβα.

Παρευρέθηκαν επίσης η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου, των Αντιδημάρχων Πολιτισμού κ. Κων/νου Μπαλατσούκα,  Καθαριότητας κ. Παύλου Μπόμπορα, Αθλητισμού κ. Άρη Τζάνη ,του Π.Σ. κ. Γεωργίου Τσίγκα , των δημοτικών Συμβούλων κ. Κων/νου Κρούπη, κ. Γεωργίου Τζιωρτζιώτη, κ. Ηλία Λαμπρογιώργου ,κ. Αθανασίου Κωστάκη , ο Πρόεδρος του Ε.Σ. Πύλης κ. Κων/νος Βοιτσίδης, οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Αγίου Βησσαρίωνος κ. Γεώργιος Τριχιάς, και  Λιβαδοχωρίου κ. Γεώργιος Πολυγένης.

Η Εκδήλωση ξεκίνησε στις 18.30 από τον Κέντρο της Πύλης όπου την Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Κρητών «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ»  και την Πρόεδρο  κ. Ιουλία Σταγάκη, όπου τους υποδέχτηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Μπαλατσούκας  και η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου.

Ακολούθησε πορεία στην Ε.Ο. Τρικάλων Άρτας όπου ακούστηκαν Κρητικές Μαντινάδες από το μουσικό συγκρότημα «ΜΑΔΑΡΙΤΕΣ» δίνοντας ένα ξεχωριστό χρώμα και άρωμα Χριστουγέννων δημιουργώντας έτσι  μία όμορφη εορταστική ατμόσφαιρα στην Κωμόπολη της Πύλης.

Η μικρή πομπή κατέληξε στον αύλιο χώρο του Δημαρχείου της Πύλης όπου τους παραπάνω καλεσμένους τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Πύλης  κ. Κων/νος Μαράβας, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να του προσφέρουν την φημισμένη τσικουδιά.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος κ. Κων/νος Μαράβας έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό τονίζοντας τα εξής.

Φίλες και φίλοι αγαπητά μου παιδιά, Σας καλωσορίζω στην αποψινή εκδήλωση για να φωταγωγήσουμε του Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τα Χριστούγεννα  είναι η μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης.

Ας  ανοίξουμε τις καρδιές μας και ας αφήσουμε τον Χριστό να αναγεννηθεί μέσα μας.

Σαν Δημοτική Αρχή πιστοί στο ραντεβού για καθιέρωση των εκδηλώσεων της πόλης μας ως θεσμό συνεχίζουμε και φέτος.

Με επίκεντρο πάντα τα παιδιά γιατί αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές των ημερών αυτών.

Τελειώνοντας ο κ. Μαράβας τόνισε την παρουσία του Συλλόγου Κρητών Τρικάλων νοιώθοντας  ιδιαίτερη χαρά του γι’ αυτό.

Συνδέουμε την Κρήτη των μύθων, της ιστορίας, του πολιτισμού, των παραδόσεων με τον Δήμο Πύλης.

Εύχομαι Καλά Χριστούγεννα σε όλους.

Ακολούθησε ομιλία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Κων/νου Μπαλατσούκα που καλωσόρισε και αυτός με την σειρά του όλους τους παρευρισκόμενους, και τόνισε τις εκδηλώσεις  του Δήμου «Χριστούγεννα 2017-2018 που θα επακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες.

Χαιρετισμό έκανε η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου, ο Π.Σ. .κ. Γεώργιος Τσίγκας, και η Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών κ. Ιουλία Σταγάκη.

Αμέσως μετά έγινε η φωταγώγηση από τον Δήμαρχο κ. Μαράβα και την Πρόεδρο της Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου, μέσα σε πανηγυρική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και τα βεγγαλικά να φωτίζουν τοβ ουρανό της Πύλης.

Ακολούθησαν Κρητικές μαντινάδες και χριστουγεννιάτικα  Κάλαντα από το μουσικό συγκρότημα «ΜΑΔΑΡΙΤΕΣ» και το χορευτικό χόρεψε τους λεβέντικους Κρητικούς χορούς.

Τέλος προσφέρθηκαν αναψυκτικά και γλυκά στον κόσμο και φυσικά κρητική τσικουδιά.