26 Σεπ 2023 18:50

Η Φιλύρα τίμησε την Μνήμη του Αγίου Δημητρίου

Εκατοντάδες πιστοί παρευρέθηκαν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις όπως κάθε χρόνο στην Τοπική Κοινότητα Φιλύρας  του Δήμου Πύλης, όπου παρακολούθησαν την θεία λειτουργία στο Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Φιλύρας  και εν συνεχεία την Αρτοκλασία στον αύλιο  χώρο της εκκλησίας, και το προσκύνημα της εικόνας.

Παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πύλης Κων/νος Μαράβας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλης κ. Αθανάσιος Γιαννοτάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ.  Χρήστος Μπακάλης,  Πρόεδρος του ΟΚΠΑΔ κ. Κων/νος Πλαστήρας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κων/νος Μπαλατσούκας, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Φιλύρας κ. Ευαγγελία Βαμπούλα, ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων κ. Δημήτριος Ιωάννου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλυριωτών Αθήνας κ. Δημήτριος Ζιώγας,  ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήριος Αγγέλης (δάσκαλος του Δημοτικού Σχολείου Φιλύρας.

Παράλληλα έγιναν και τα εγκαίνια της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων δίπλα στην Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, με οικονομική συνεισφορά των κατοίκων της Φιλύρας και την συνδρομή της Τοπικής Κοινότητας Φιλύρας, του Δήμου Πύλης και την συμπαράσταση του Δημάρχου Κων/νου Μαράβα.  Αυτά τόνισε ο Συντονιστής αυτής της προσπάθειας κ. Αθανάσιος  Σ. Μανούρας ο οποίος έκανε κα τον  εισηγητικό χαιρετισμό, δίνοντας στην συνέχεια το λόγο στον Δήμαρχο Πύλης Κώστα Μαράβα επικροτώντας την παραπάνω ενέργεια.

 

[cycloneslider id=”filira”]