23 Απρ 2024 11:43

Η Εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Πύλη

Παρουσία όλης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας Πύλης. Με λαμπρότητα και ξεχωριστή Επισημότητα και βαθειά κατάνυξη εορτάστηκε η Μνήμη των Τριών Ιεραρχών, που συγχρόνως είναι και Σχολική γιορτή την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.
Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις άρχισαν με την τέλεση της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύλης, παρουσία αρκετών μαθητών και μαθητριών όλων Σχολείων της Πύλης με την συνοδεία των Διευθυντών των διδασκάλων και Καθηγητών, καθώς και του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Ευαγγέλου Αλέκου ως εκπροσώπου του Δήμου Πύλης.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας έγινε Αρτοκλασία μετά Υψώματος.
Ακολούθησε ομιλία από την Δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Πύλης κ. Ρούλα Βασιλείου, η οποία αναφέρθηκε για τους Τρείς Ιεράρχες της Εκκλησίας μας και μέγιστους διδασκάλους λέγοντας τα εξής.
Σήμερα 30 Ιανουαρίου η Εκκλησία στρέφει το βλέμμα της προς τα τρία μεγάλα ποτάμια που εδώ και πάνω από 1600 χρόνια, ποτίζει τα παιδιά της με τα άφθονα και πεντακάθαρα νερά τους.
«Προς τους Μελιρρύτους ποταμούς της Σοφίας» τα ποτάμια της σοφίας που τρέχουν μέλι όπως ονομάζει ο Υμνογράφος.
Τον Μέγα Βασίλειο , τον Γρηγόριο τον Θεολόγο, τον Ιωάννη Χρυσόστομο τους Φωστήρες της Εκκλησίας μας, τους μεγάλους Πατέρες και διδασκάλους της Πίστης μας.
Ιδιαίτερα τους τιμά ο Εκπαιδευτικός κόσμος γιατί η κοινή γιορτή τους έχει καθιερωθεί ως γιορτή της Παιδείας και των γραμμάτων.
Συγχρόνως οι τρείς αυτοί Πατέρες πέτυχαν όχι μόνο να θεμελιώσουν και να πραγματοποιήσουν, την σύνθεση του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού.
Τελειώνοντας η κ. Βασιλείου τόνισε ότι οι παραπάνω Ιεράρχες άφησαν πίσω τους ένα σημαντικό και Αξιόλογο , πλούσιο συγγραφικό Έργο.
Άς ευχηθούμε όλοι «η Τρισήλιος θεότης» που φώτισε του τρείς Μέγιστους Φωστήρες και διδασκάλους της Οικουμένης, να φωτίσει και τον Άνθρωπο της εποχής μας ούτως ώστε να πορευτεί στον δρόμο της σωτηρίας.
Ας μιμηθούμε το παράδειγμά τους.

DSC07630