26 Σεπ 2023 18:00

Οι Εκπρόσωποι των 10 Ευρωπαϊκών πόλεων που συμμετέχουν Στο πρόγραμμα Agri Urban-Urbact, στην Ελάτη (δεύτερη ημέρα Συνεδρίασης)

Οι Εκπρόσωποι των 10 Ευρωπαϊκών πόλεων που συμμετέχουν  Στο πρόγραμμα Agri Urban-Urbact, στην Ελάτη (δεύτερη ημέρα Συνεδρίασης)

 

Συνεχίστηκαν οι εργασίες  των Αντιπροσώπων των 10 Ευρωπαϊκών Πόλεων (μαζί και η Πύλη), που συμμετέχουν στο πρόγραμμα  AgriUrban-  Urbact όπου στις 0.900π.μ. την δεύτερη ημέρα με συνεδρίαση  στον χώρο του ξενοδοχείου «Γιαμάνδες» στην Ελάτη με την Συνεδρίαση, με πρώτο ομιλητή τον dr.κ. Αθανάσιο Μανούρα καθηγητή του ΤΕΙ Καρδίτσας Τεχνικό Τροφίμων-Χημικό, με θέμα «Μεσογειακή Διατροφή».

Δεύτερος ομιλητής ήταν ο κ. Αριστείδης Τσόγκας Γεωπόνος Γραμματέας του Συλλόγου «ΟΙΚΟΣΦΑΙΡΑ» Καρδίτσας, με θέμα «Οικολογική Παραγωγή –Κατανάλωση Τροφίμων.

Ο εκπρόσωπος της Ουαλίας παρουσίασε το θέμα , της καλής πρακτικής εύρεσης εργασίας.

Στην συνέχεια το γκρουπ των Αντιπροσώπων μετέβη με λεωφορείο  σε μικρές παραγωγικές Μονάδες στο Χωριό Βαθύρευμα στο Ιχθυοτροφείο  (Αφοί Ρούσα) και κατόπιν στο Εργοστάσιο Ξυλείας Γεωργίου Γελαδάρη, όπου ενημερώθηκαν από κοντά για την λειτουργία τους.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε νέα συνεδρίαση στον χώρο του ξενοδοχείου «Γιαμάνδες» , με θέματα . «Καλής Πρακτικής και ανταλλαγής απόψεων από τις εντυπώσεις των επισκέψεων στις παραπάνω Μονάδες.

 

2