24 Ιούλ 2024 10:01

Οι Δημότες του Δ.Δ. Ροπωτού να εξυπηρετούνται από το Υποθηκοφυλακείο Πύλης

Μετά την αριθμ. 05/2008 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης, όπου αποφασίστηκε η διεκδίκηση για την «Μεταφορά και άσκηση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους κατοίκους του δ.δ. Ροπωτού από το Υποθηκοφυλακείο Μουζακίου, στο υπάρχον και λειτουργούν Υποθηκοφυλακείο Πύλης, στην έδρα του Δήμου μας στην Πύλη».

Βάσει αυτής συντάχθηκε υπόμνημα, το οποίο υποβλήθηκε στον καθ΄ ύλη αρμόδιο συμπολίτη μας Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Χατζηγάκη Σωτήριο, το οποίο έχει ως κάτωθι:

κ. Υπουργέ,

σας υποβάλλουμε την αριθμ. 05/2008 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης καθώς και την επίσης ομόφωνη απόφαση-εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου Ροπωτού με αριθμό 31/2007, δημοτικού διαμερίσματος του Δήμου Πύλης.

Ζ η τ ο ύ μ ε, κ. Υπουργέ, την ενεργοποίηση των Υπηρεσιών σας και την επίλυση προβλήματος που μας απασχολεί επί σειρά ετών και συνίσταται στο εξής:

Οι δημότες μας, κάτοικοι του Ροπωτού, προκειμένου να τακτοποιήσουν υποθέσεις που αφορούν:

α) εγγραφή ή προσημείωση ή κατάσχεση στα ακίνητα που ευρίσκονται στην περιφέρεια της δικαιοδοσίας τους,

β) η μεταγραφή των, σύμφωνα με το νόμο πράξεων που πρέπει να μεταγραφούν, και

γ) η καταχώρηση αγωγών και κάθε άλλη πράξη ή σημείωση σχετική με τα ακίνητα,

είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στο Υποθηκοφυλακείο Μουζακίου, την ίδια στιγμή που υπάρχει και λειτουργεί στην έδρα του Δήμου Πύλης, το Υποθηκοφυλακείο Πύλης.

 κ. Υπουργέ,

ο χρόνος που δαπανάται άσκοπα, η ταλαιπωρία του πολίτη δεν αρμόζουν στην σημερινή εποχή, δεν ταιριάζουν στο πνεύμα της διοίκησης που εκπέμπει η νέα Κυβέρνηση της Χώρας.

Δεν είναι δυνατόν, ακούγεται και είναι παράλογο να ανήκουν ως δημοτικό διαμέρισμα στον Νομό Τρικάλων, να ανήκουν στον Δήμο Πύλης, να ασκούν πλήρως τις δραστηριότητες τους στην Πύλη αλλά να είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στον Νομό Καρδίτσας και στον Δήμο Μουζακίου για να τακτοποιήσουν υποθέσεις τους που έχουν να κάνουν με την ατομική τους περιουσία και με το Υποθηκοφυλακείο Μουζακίου.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα ξεκινήσετε άμεσα τις διαδικασίες, που απαιτούνται, για την μεταφορά και άσκηση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους κατοίκους του δ.δ. Ροπωτού από το Υποθηκοφυλακείο Μουζακίου, στο υπάρχον και λειτουργούν Υποθηκοφυλακείο Πύλης, στην έδρα του Δήμου μας στην Πύλη.

 

Με ιδιαίτερη τιμή

Ο Δήμαρχος Πύλης

ΚΩΝ/ΝΟΣ Δ. ΚΟΥΦΟΓΑΖΟΣ