04 Μαρ 2024 14:31

« Η άνοιξη ήρθε πιο νωρίς στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης.»

tn_ekdilosi sxΤην περασμένη Κυριακή 18 Ιανουαρίου και ώρα 12:00 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δημοτικού Σχολείου Πύλης και της Σχολικής Βιβλιοθήκης σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου, αφιερωμένη στο παιδί και το βιβλίο καθώς και η παρουσίαση του καινούριου παραμυθιού της κ. Θεοδώρας Μητσιάδου «Η λεβεντιά είναι στην καρδιά» στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, παππούδες και γιαγιάδες, ήταν όλοι εκεί.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό εδώ…

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα και την ομιλία του Δ/ντή του δημοτικού Σχολείου κ. Ευάγγελου Μπουροκώστα…

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Κουφογάζος. Αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και κυρίως τα παιδιά με τη φράση « Η άνοιξη ήρθε πιο νωρίς στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου» τόνισε την ευαισθησία του απέναντι στα παιδιά, την αξία του βιβλίου – εκπαιδευτικός και ο ίδιος – και την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια του Δήμου για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής βιβλιοθήκης.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από την κ. Ζαχαριάδου Ελένη, προϊσταμένη Γ' γραφείου δημοτικής εκπαίδευσης, την κ. Μπαλά Βάσω, πρόεδρο του Συλλόγου γονέων & κηδεμόνων, την γραμματέα του πολιτιστικού συλλόγου κ. Σίσσυ Λαζαρίδου η οποία προσέφερε και βιβλία στη σχολική βιβλιοθήκη και τον κ. Κων/νο Βοϊτσίδη, πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης.

Τέλος, τον λόγο πήρε η υπεύθυνη της σχολικής βιβλιοθήκης κ. Πάνου Παναγιώτα η οποία παρουσίασε τη σχολική βιβλιοθήκη και τις δραστηριότητες της. Με πολύ μεράκι και την απόλυτη συνεργασία Δ/ντή και συναδέλφων του σχολείου, του Δήμου και των παιδιών η σχολική βιβλιοθήκη βρήκε μόνιμη στέγη σε χωριστή αίθουσα με θέρμανση, ασφάλεια και εξοπλισμό. Είναι μια γωνιά του σχολείου που φιλοξενεί 1025 τίτλους βιβλίων, διηγήματα, παραμύθια, ιστορικά, βιογραφίες κ.ά.

Αναφορά έκανε και στις προσφορές βιβλίων για τη σχολική βιβλιοθήκη, η οποία λειτουργεί και ως δανειστική καθώς και την καινοτόμα δραστηριότητα «συντροφιά με τα βιβλία» αφιερωμένη σε διάφορες θεματικές ενότητες και θα γίνεται μια φορά το μήνα.

Στη συνέχεια παρουσίασε τη συγγραφέα κ. Θεοδώρα Μητσιάδου καθώς και τον εικονογράφο του παραμυθιού κ. Γρηγόριο Ντετζόρτζιο. Οι μαθητές του σχολείου με τη νηπιαγωγό κ. Ναυσικά Χασιώτη δραματοποίησαν ένα μέρος του παραμυθιού. Το θέαμα υπέροχο!

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι βιολιστές κ. Βάσω Καραθανάση και ο κ. Σπύρος Μπέκος με την ευγενική χορηγία του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης.

Στο τέλος της εκδήλωσης η κ. Θεοδώρα Μητσιάδου δήλωσε φανερά συγκινημένη ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους την τίμησαν καθώς και σ' αυτούς που διοργάνωσαν την εκδήλωση και υποσχέθηκε πως η πρώτη παρουσίαση του επόμενου βιβλίου της θα γίνει στην Πύλη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Λάζαρος Σταυραντώνης, ο Αντ/ρχος κ. Μπαλατσούκας Στυλιανός, ο κ. Κουτσονάσιος Ιωάννης, Επιμελητής Γενικής Ιατρικής Κ.Υ. Πύλης και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Παπασπύρου Ιφιγένεια, κ. Λαμπρογεώργος Ηλίας και κ. Μπαλάς Βασίλειος.