13 Ιαν 2026 04:53

Γιορτή Κάστανου στην κοινότητα Πιαλείας του Δήμου Πύλης

“Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η”

Ο Σύλλογος πεζοπορίας και ορειβασίας Πιαλείας “Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ” ,

Διοργανώνει την καθιερωμένη Γιορτή Κάστανου στην κοινότητα Πιαλείας, στην είσοδο του χωριού στο

“Πάρκο Ασκληπιού”

 

Υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλης των Σύλλογο γυναικών Πιαλείας , της κοινότητας Πιαλείας & των χορευτικών του Αγίου Γεωργίου Πιαλείας .

 

Εκτός από μια απλή γιορτή, η γιορτή του κάστανου στην Πιάλεια αποτελεί σημείο συνάντησης για τους κατοίκους, μια ευκαιρία να γιορτάσουν μαζί την παράδοση, την ιστορία και την κουλτούρα της περιοχής τους.

Την Κυριακή 05/11/2023, λίγο μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η Γιορτή του κάστανου θα ξεκινήσει στο “Πάρκο Ασκληπιού” στις 11:00 το πρωί, υποδεχόμενο τους κατοίκους και επισκέπτες.

Ο υπέροχος υγιεινός καρπός του κάστανου που φυτρώνει στης πλαγιές του Κόζιακα στην Πιάλεια είναι ένα σύμβολο της φυσικής κληρονομιάς της περιοχής μας, αναδεικνύοντας την πολιτιστική μας ταυτότητα.

Η υποστήριξη και η συμμετοχή όλων για την προσφορά τους, δίνουν μια ιδιαίτερη δυναμική στη γιορτή.

Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζεται όχι μόνο η συνέχιση αυτής της παράδοσης, αλλά και η παράδοσή της στις επόμενες γενιές.

Σας περιμένουμε όλους εκεί, για να γιορτάσουμε να μοιραστούμε αυτές τις ξεχωριστές στιγμές και να δημιουργήσουμε μαζί αναμνήσεις που θα μείνουν αξέχαστες.

Θα προσφερθούν κάστανα ψητά από τον Κόζιακα, με κρασί ? , αναψυκτικά , εδέσματα, χορό και κρυστάλλινο νερό από τον Κόζιακα!!

 

Ευχόμαστε μια όμορφη μέρα!!

& να περάσετε ευχάριστα!!