23 Μάι 2024 05:34

“Γιορτή Αγάπης από το Σύλλογο Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα (2014)”

tn_giorti agapis 2014iΑπό το Σύλλογο Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα μετά τη Θεία Λειτουργία  στην πλατεία του χωριού μας η καθιερωμένη “Γιορτή  Αγάπης”. Με τις πασχαλινές  ευχές της προέδρου κ. Κατερίνας Σουλιώτη άνοιξε η αυλαία και φέτος παρουσίασε το παιδικό χορευτικό μας τμήμα χορούς από τη Θράκη.  

Φωτογραφικό υλικό εδώ…

Με τις γνώσεις και την υπομονή του ο χοροδιδάσκαλος μας κ. Παναγιώτης Τσίντζος  με τους μικρούς μαθητές, μας μάγεψαν με ένα πρωτότυπο πρόγραμμα. Ξεκίνησαν τραγουδώντας τα κορίτσια και μετά τα αγόρια.   

Στη συνέχεια κάνοντας ένα μεγάλο κύκλο οι μικροί χορευτές, μας  απέδειξαν  ότι η παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα συνεχίζονται  από γενιά σε γενιά. Τελειώνοντας  χειροκροτήσαμε τα παιδιά και το Δ.Σ.  πρόσφερε ένα κέρασμα  και  επίσης ένα πασχαλινό καλαθάκι με κεράσματα προσφέρθηκε και στον χοροδιδάσκαλο μας.

Κατά τη διάρκεια του χορευτικού οι παρευρισκόμενοι λάμβαναν τα Χρόνια Πολλά με αυγά κόκκινα, με γλυκά, με τσουρέκια και ότι άλλο παραδοσιακό είχαν ετοιμάσει οι κυρίες του Συλλόγου. Τέλος μικροί και μεγάλοι χόρεψαν όλοι μαζί μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες.                                                                       

Επόμενη  εκδήλωση  την Κυριακή 11 Μαΐου στις 6:00 μ.μ. ο Σύλλογος διοργανώνει στο Στέκι του Καλαμάτα απογευματινό με απαγγελία ποιημάτων από τους μικρούς μαθητές με αφορμή  τη “Γιορτή της Μητέρας”.

Για το Σύλλογο

Η Γραμματέας

Μαρία Τζάνη