04 Μαρ 2024 13:10

“Γαλλοφωνία 2014”

tn_gallofwnia iΟ Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας  Δημόσιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων, με αφορμή την εβδομάδα Γαλλοφωνίας 2014, διοργανώνει στην πόλη μας αφιέρωμα στη Γαλλική γλώσσα και στον γαλλικό πολιτισμό με εκδηλώσεις που έχουν αρχίσει το Σάββατο 3 και τελειώνουν την Κυριακή 11 Μαΐου 2014. Οι εκδηλώσεις γίνονται στον πολυχώρο του Μύλου Ματσόπουλου.

Φωτογραφικό υλικό εδώ…

Οι μαθητές του Γυμνασίου Πύλης οι οποίοι επέλεξαν το μάθημα των Γαλλικών, με τη συμπαράσταση της καθηγήτριάς τους Μυλωνά Αλίκης συμμετείχαν το Σάββατο 3 Μαΐου, ημέρα έναρξης των εκδηλώσεων, με ένα αυτοσχέδιο θεατρικό με τίτλο «έκτακτο δελτίο ειδήσεων αλά …γαλλικά».

Οι μαθητές, μικροί πρωταγωνιστές, έλαμψαν με την άψογη -σχεδόν επαγγελματική- παρουσία τους επί σκηνής και απέσπασαν ένα θερμό χειροκρότημα και τις καλύτερες κριτικές από τους παρευρισκόμενους.

Οι μαθητές που έπαιξαν στο θεατρικό είναι:  Αμαλία Χαντζιάρα (β΄γυμνασίου),  Γιώργος Παπανικολάου (α΄γυμνασίου), Θοδωρής Μαγκούτης (β΄γυμνασίου), Κατερίνα Ρομπιέ (α΄γυμνασίου), Ραφαέλα Τσάκα (γ΄γυμνασίου) και Χριστόφορος Καρακίτσιος (α΄γυμνασίου).

Η παρουσία του Γυμνασίου Πύλης στην εκδήλωση κατέδειξε πως και τα περιφερειακά σχολεία συμβάλλουν επάξια στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.