24 Φεβ 2024 01:52

«Γάλλοι εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Πύλης»

tn_epipskepsi gallwnΤο Δημαρχείο Πύλης επισκέφθηκαν την περασμένη Πέμπτη (05-06-08) Γάλλοι εκπαιδευτικοί, καθηγητές και Δ/ντές σχολικών μονάδων & παιδαγωγικής κατάρτισης (Κέντρο Παιδαγωγικών Επιστημών), στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «δια βίου μάθηση», που γίνεται με τον Σύλλογο Ελπίδα σε συνεργασία με την Β/θμια εκπαίδευση Ν. Τρικάλων.

Εκεί τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ. Κων/νος Κουφογάζος με παρόντες τον Αντιδήμαρχο κ. Κων/νο Πατέρα και τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Π. κ. Ιωάννη Σουφλιά.

Στην σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη και τους ενημέρωσε για τον Καποδιστριακό Δήμο που έχει 4.492 κατοίκους με έδρα την Πύλη και είναι κεντροβαρής Δήμος από το 1945. Είναι σταυροδρόμι και συνδέει τον πεδινό και ορεινό όγκο εξ΄ου και Πύλη. Επίσης, τους ανέφερε για τα Βυζαντινά & Μεταβυζαντινά μνημεία που υπάρχουν και ότι οι ασχολίες των κατοίκων επικεντρώνονται στην γεωργία και στην κτηνοτροφία. Τελειώνοντας ο κ. Κουφογάζος είπε ότι η περιοχή είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα «NATURA» και έχει χαρακτηριστεί περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Στην συνέχεια ο υπεύθυνος της αποστολής Γάλλων εκπαιδευτικών ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την θερμή υποδοχή που τους επιφύλαξε και εντυπωσιάστηκαν κατά την διάρκεια της περιοδείας τους με τις φυσικές ομορφιές του Δήμου. «Είμαστε ευτυχισμένοι που είμαστε εδώ και οι Γάλλοι θεωρούν την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα.» Επίσης η Γαλλίδα εκπαιδευτικός παρέδωσε διαφημιστικό υλικό στον Δήμαρχο και ο υπεύθυνος της αποστολής πρότεινε την αδελφοποίηση του Δήμου Lacanau της Γαλλίας με το Δήμο Πύλης.

Ο Δήμαρχος κ. Κων/νος Κουφογάζος αποδέχτηκε την πρόταση και ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα και τους συνεργάτες μου να έχουμε στενούς δεσμούς με την χώρα σας και μας ικανοποιεί ιδιαίτερα που μια πόλη της Γαλλίας μας κάνει αυτή την τιμή. Τέλος στους φιλοξενούμενους δόθηκαν αναμνηστικά δώρα και ο Δήμαρχος τους παρέθεσε γεύμα.

Η Γαλλική αποστολή συνοδευόταν από τους κ. Τσαβαλιά Δημήτρη Καθηγητή Γαλλικών, κ. Ευαγγελία Γουγουλάκη Δ/ντρια Β/θμιας Εκ/σης, κ. Νίκο Κουρεντή Προϊστάμενο Γραφείου Β/θμιας Εκ/σης Ν. Τρικάλων και κ. Γιάννη Μιχάλη Προϊστάμενο Φυσικής Αγωγής Ν. Τρικάλων.