18 Ιούν 2024 10:51

“Ευρεία σύσκεψη της Δημοτικής Επιτροπής στον Δήμο Πύλης παρουσία του Δημάρχου Πύλης.”

Πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Πύλης την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:30, ευρεία σύσκεψη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Κουφογάζος, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Π. κ. Ιωάννης Σουφλιάς, ο Δ/ντής του Λυκείου Πύλης κ. Δημήτριος Γκέκας, η Δ/ντρια του 1ου Γυμνασίου Πύλης κ. Ελένη Γκούτα, η Δ/ντρια του 2ου Γυμνασίου Πύλης κ. Κων/νιά Παπαϊωάννου, ο Δ/ντής του Δημοτικού Σχολείου κ. Ευάγγελος Μπουροκώστας και τα μέλη της επιτροπής παιδείας κ. Σωτηρία Λαζαρίδου (εκ/πος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων), η κ. Κων/νιά Σουλιώτη (εκ/πος του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης).

 

                                       epitropi paideias i 
 

Τέθηκε ως θέμα προς συζήτηση και λήψη αποφάσεως από πλευράς Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, η καταγραφή των προβλημάτων που παρουσιάζονται στο Σχολικό Συγκρότημα Λυκείου & 1ου – 2ου Γυμνασίου Πύλης και η αναγκαιότητα επίλυσής των στην συνέχεια.

Ως τέτοια προβάλλονται:

1ον: Είναι αδήριτη η ανάγκη δημιουργίας νέων αιθουσών διδασκαλίας κάτω από την πίεση εφαρμογής νέων Προγραμμάτων μαθησιακού χαρακτήρα,

2ον: Η αλλαγή της χρήσης των κοινόχρηστων χώρων σε αίθουσες διδασκαλίας δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και απαιτείται η λήψη μέτρων,

3ον: Η άμεση αναγκαιότητα κατασκευής Αίθουσας Γυμναστικής ταλανίζει και ταλαιπωρεί την μαθητική νεολαία εδώ και τριάντα χρόνια.

4ον: Η περίφραξη του ανατολικού μέρους του Σχολείου, με σκοπό την διαφύλαξη των χώρων.

Οι πολίτες, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, η Μαθητική Κοινότητα, ο Σύλλογος Διδασκόντων διαμαρτύρονται και ζητούν την επίλυση τους.

Πρέπει να απευθυνθούμε σε κάθε Φορέα που έχει την αρμοδιότητα κατά Νόμο, να προβεί σε όλες τις κινήσεις που χρειάζονται για την οριστική επίλυση των προβλημάτων».