29 Φεβ 2024 00:32

Ευρεία Σύσκεψη στο Δημαρχείο Πύλης. Ενημέρωση και προϋποθέσεις  πρόληψης του Κορωναιού. Σε συνεργασία του Δήμου Πύλης και του Κέντρου Υγείας Πύλης

Η Εκδήλωση άρχισε με σύντομη ομιλία από τον Διευθυντή του Κ.Υ. Πύλης Γενικό Ιατρό κ. Μιχάλη Βενιζέλο ό οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους Εκπαιδευτικούς της Σχολικής Κοινότητας του Δήμου Πύλης, και τους Αντιδημάρχους κ. Κων/νο Ζούρτο, τον κ. Σωτήρη Χατζή και  την συνεργάτιδα του Ιατρό κ. Χαρά Καλιώρα  και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους.

Αμέσως μετά αναφέρθηκε για νεοεμφανισθέντα ΚΟΡΩΝΑΙΟ –SARS-COV-2  τονίζοντας ότι θα προσπαθήσουμε να σας κάνουμε μία ανασκόπηση του παγκόσμιου  γεγονότος και δεν πρέπει να το υποτιμήσουμε, αλλά να το αντιμετωπίσου με ψυχραιμία και γνώση.

Η πραγματικότητα είναι σήμερα ότι πρέπει πρωτίστως να αντιμετωπίσουμε το κοινό κρυολόγημα την εποχική γρίπη με τα γνωστά συμπτώματα ,που διακρίνουν και τον κορονοιό.

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο η Γ. Ιατρός Α’ Επιμελήτρια του Κ.Υ. Πύλης κ. Χαρίκλεια Καλιώρα , η οποία κατά αρχήν αναφέρθηκε για την εποχική γρίπη και ακολούθως για τον Κορονοιό   2019.-SARS-COV2

Όλες οι πληροφορίες που θα πάρετε είναι από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας  και από τον Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Σαν Κέντρο Υγείας  Πύλη είμαστε ένα Κέντρο παρατηρητών που Εβδομαδιαίος ενημερώνουμε τόσο για τα κρούσματα και όλα τα άλλα λοιμώδη νοσήματα.

Κατόπιν η κ. Καλιώρα αναφέρθηκε στην εποχική γρίπη πως μεταδίδεται ,τι συμπτώματα έχει και ποια  είναι τα γενικά  μέτρα προστασίας από την νόσο.

Τέλος αναφέρθηκε για το κορνοιό που έχει παρόμοια συμπτώματα γρίπης πώς να προστατευόμαστε με  λεπτομερή καθαρισμό και απολύμανση των χώρων που κινούμαστε

Η γνώση και η εφαρμογή των κανόνων βοηθάνε στην πρόληψη ενώ αντίθετα δεν βοηθάει ο πανικός.