23 Φεβ 2024 00:00

“Ετοιμασίες στο Δήμο Πύλης για το 2ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Καραγκούνηδων”

Ετοιμάζεται ο Δήμος Πύλης σε συνεργασία με την Αμφικτιονία Καραγκούνηδων Θεσσαλίας για το 2ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Καραγκούνηδων που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 7, 8 & 9 Σεπτεμβρίου στο Δήμο Πύλης και στη Δ.Ε. Γόμφων με επίκεντρο το Παλαιομονάστηρο.
Θα υπάρξουν επιστημονικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις όλο το τριήμερο με αποκορύφωμα τη μεγάλη εκδήλωση που θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου στο Παλαιομονάστηρο και τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων από όλη τη χώρα.
 
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πύλης Γιάννης Κουτσονάσιος σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: «Καλούμε όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Νομού Τρικάλων με Καραγκούνικο στοιχείο και αυθεντικές καραγκούνικες ενδυμασίες να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ: 2431028001 προκειμένου να λάβουν μέρος στη μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση της 9ης Σεπτεμβρίου. Είμαστε σίγουροι ότι οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Νομού μας αλλά και από όλη την Ελλάδα καθώς και οι επιστημονικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα, θα αναδείξουν επί μέρους στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτή την πληθυσμιακή ομάδα, η οποία δημιούργησε έναν από τους αρχαιότερους και μεγαλύτερους πολιτισμούς».