06 Δεκ 2023 10:06

“Εθελοντική δράση του τομέα υγείας της ομάδας εθελοντισμού του Δήμου Πύλης”

tn_ethelontismos mouria iΤην Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στο ΚΑΠΗ της Μουριάς νοσηλεύτριες του τομέα υγείας της ομάδας εθελοντισμού του Δήμου Πύλης πραγματοποίησαν ομιλία για τη «Μεσογειακή Διατροφή» καθώς και μέτρηση αρτηριακής πίεσης και σακχάρου σε κατοίκους της συγκεκριμένης τοπικής κοινότητας, οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη δράση.

Φωτογραφικό υλικό εδώ…

Αναλύθηκε η πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής που έχει στη βάση της τα τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά και σε σημαντικές ποσότητες, ενώ αντίθετα στην κορυφή της βρίσκονται οι τροφές  που πρέπει να καταναλώνονται αραιά και σε μικρότερες ποσότητες. Τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι ότι είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και επεξεργασμένα δημητριακά ολικής αλέσεως. Σημαντικά οφέλη προκύπτουν από την κατανάλωση ελαιόλαδου. Έγινε αναφορά  στο κόκκινο κρέας όπου η συχνότητα κατανάλωσης του πρέπει να είναι περιορισμένη καθώς και στα οφέλη από τη φυσική άσκηση.

Μετά από την ομιλία δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήσεις, μοιράστηκαν φυλλάδια για την μεσογειακή διατροφή και έγινε μέτρηση αρτηριακής πίεσης και σακχάρου.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Υγείας Ιωάννης Κουτσονάσιος ανέφερε τα εξής: «Θα πρέπει να συγχαρούμε τις νοσηλεύτριες Καίτη Γκούθα, Αναστασία Κουτή, Μαρία Τζάνη καθώς και την εθελόντρια Ελένη Ζέρβα που εθελοντικά  προσέφεραν  στο συνάθρωπο. Είναι σίγουρο ότι ο εθελοντισμός  ως ιδέα και στάση ζωής  διαμορφώνει νέα δεδομένα για την κοινωνία και την πολιτεία του αύριο. Ο χώρος της υγείας συνιστά καίριο πεδίο δράσης για οργανωμένο εθελοντισμό με στόχο τη δυνατότητα αξιοποίησης των πολύτιμων υπηρεσιών των εθελοντών στη λειτουργική καθημερινότητα των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας αλλά και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν εθελοντικές δράσεις και σε άλλες τοπικές κοινότητες του Δήμου μας».