18 Ιούν 2024 11:29

Έργα 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για τη ΔΕΥΑ Πύλης

 

Με οδηγό τη βελτίωση της υδροδότησης οικισμών του Δήμου Πύλης, αλλά και την εισαγωγή και αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης των υδάτων, υπογράφηκαν την Παρασκευή 7 Απριλίου δύο δανειακές συμβάσεις.

Τις συμβάσεις μεταξύ Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και ΔΕΥΑ Πύλης υπέγραψε εκ μέρους της εταιρείας η Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Οικονόμου Λαμπρινή, παρουσία του Δημάρχου Πύλης Κωνσταντίνου Μαράβα.

Σκοπός η υλοποίηση ενταγμένων έργων της ΔΕΥΑ Πύλης από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με συνολικό προϋπολογισμό € 4.516.644,00 .

Τα νέα έργα είναι :

  • Η βελτίωση υδροδότησης οικισμών του Δήμου Πύλης από τη ΔΕΥΑΠ.
  • Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων της ΔΕΥΑ Πύλης.

Το πρώτο έργο αφορά την αντικατάσταση ολόκληρου του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Μουριάς συνολικού μήκους 12Km και του δικτύου ύδρευσης των οικισμών Αγ. Ιωάννη & Αγ. Δημητρίου της Κοινότητας Ροπωτού μήκους 6,2 km.

Το δεύτερο έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος σύγχρονου εξοπλισμού διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας στα δίκτυα ύδρευσης της ΔΕΥΑ Πύλης.

Η πρόεδρος της ΔΕΥΑ  Πύλης κ. Λαμπρινή Οικονόμου ανέφερε τα εξής:

 

Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των υπηρεσιών της διοίκησης της Δ.Ε.Υ.Α.Πύλης και σε συνεργασία με τον δήμαρχο, είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε ένα σημαντικό έργο υποδομής, ένα έργο ανάπτυξης που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις βιωσιμότητας και που εστιάζει στην πάγια δέσμευσή μας για ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου μας, υλοποιώντας το όραμά μας, μέσα από συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους.

Η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της συγκεκριμένης περιοχής, ενός δικτύου με συχνές αστοχίες λόγω μεγάλης παλαιότητας, αναμένεται να δώσει λύση σ’ ένα πρόβλημα δεκαετιών και να ικανοποιήσει τις καθημερινές, αλλά και τις κατά περιόδους αυξημένες ανάγκες σε πόσιμο νερό, εξασφαλίζοντας επάρκεια ποσότητας, αναβάθμιση ποιότητας και εξοικονόμηση υδατικών πόρων.

 

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Πύλης δήλωσε… «η ΔΕΥΑ Πύλης αποτελεί την ναυαρχίδα των εταιρειών του δήμου. Είναι αυτή που παρέχει το πολυτιμότερο αγαθό της φύσης σε όλους τους κατοίκους. Άφθονο και ποιοτικό νερό για όλους. Αυτό το σκοπό εξυπηρετούν τα δύο μεγάλα έργα που ξεκινούν. Η ολική αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στη Μουριά και τους οικισμούς Αγίου Ιωάννη και Αγίου Δημητρίου του Ροπωτού, καθώς και η εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού που θα είναι ενεργειακά αυτόνομο, οδηγούν τη ΔΕΥΑ Πύλης στο μέλλον. Η συμμετοχή των υπηρεσιών της στην εξέλιξή της είναι καθοριστική και τις ευχαριστώ δημόσια.

Δημιουργήσαμε ένα ισχυρό δήμο κοντά στο δημότη».