22 Μάι 2024 11:15

“Επιτυχημένη η Ημερίδα για τις φυσικές καταστροφές στην Πύλη.”

tn_kathigitesΜε μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Πύλης σε συνεργασία με τον Δρ. Αθανάσιο Γκανά, την περασμένη Παρασκευή στο ξενοδοχείο «PYLI» στην Πόρτα Παναγιά με θέμα «οι φυσικές καταστροφές στην Θεσσαλία, γνώση & προοπτικές», στην οποία μίλησαν διακεκριμένοι καθηγητές Πανεπιστημίου.

Φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης…

Στον χαιρετισμό του ο κ. Γκανάς τόνισε ότι χρειάζεται ενημέρωση των αρχών και του επιστημονικού δυναμικού καθώς και άριστος συντονισμός για την έγκαιρη και αποτελεσματική προστασία από τις φυσικές καταστροφές.

Ο Δήμαρχος Πύλης αφού ευχαρίστησε τους διακεκριμένους επιστήμονες που έλαβαν μέρος στην ημερίδα και τον κόσμο που παραβρέθηκε και τίμησε με την παρουσία του αυτή την ενημερωτική εκδήλωση ανέφερε ότι:“Χαιρετισμός του Δημάρχου Πύλης”

Χαιρετισμό επίσης απεύθυναν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Χάιδος, ο Προϊστάμενος Δ/νσης της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Τσιόφας Δημήτριος και ο Διευθυντής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο κ. Γιώργος Δρακάτος.

Ο κ. Αθανάσιος Γκανάς, Δρ. στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αναφέρθηκε στις κινήσεις του στερεού στην περιοχή της Θεσσαλίας και την συσχέτιση με τους σεισμούς.

Ο Επίκουρος Καθηγητής Σεισμολογίας Α.Π.Θ. κ. Καρακώστας Βασίλειος ανέπτυξε το θέμα για τους ισχυρούς σεισμούς και τις σεισμοτεκτονικές ιδιότητες της Θεσσαλίας.

Στη συνέχεια ο Καθηγητής Παν/μίου Αθηνών και Γεωλόγος κ. Ευθύμιος Λέκκας μίλησε για το γεωδυναμικό και γεωπεριβαλλοντικό πλαίσιο του Δήμου Πύλης – Φυσικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές.

Η κ. Βασιλική Κοτρώνη, Δρ. Μετεωρολόγος στο Εθνικό Αστεροσκοπείο αναφέρθηκε στην παρατήρηση και στην πρόγνωση των έντονων καιρικών φαινομένων στην παρούσα κατάσταση και τις προοπτικές.

Αμέσως μετά ο Διδάκτωρ Δασολογίας Α.Π.Θ. κ. Μητσόπουλος Ιωάννης μίλησε για τις ιδιαιτερότητες του προβλήματος των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Ο Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κ. Λάμπρος Βασιλειάδης αναφέρθηκε στο φαινόμενο της ξηρασίας στην Θεσσαλία, υφιστάμενη κατάσταση, μελλοντική εξέλιξη & επιπτώσεις στους υδάτινους πόρους.

Τελευταίος μίλησε ο κ. Κατσαρός Ευάγγελος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την άσκηση προσομοίωσης σεισμού μεγάλης έντασης σε αστικό περιβάλλον, η περίπτωση της Λάρισας.