25 Ιούν 2024 21:49

Επίσκεψη των μαθητών του Γυμνασίου Βαλτινού στο Δημαρχείο Πύλης

Μαθητές  του Γυμνασίου Βαλτινού επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 20 Μαΐου το Δημαρχείο Πύλης συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, τη φιλόλογο κ. Αθηνά Κανάτα και το μαθηματικό κ. Ευάγγελο Ζάχο, όπου τους υποδέχτηκε η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Μαρίνα Πανάγου.

Η περιοδεία των μαθητών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: «Γεφύρια του Τόπου μας».

Η ενημέρωση των μαθητών έγινε στην αίθουσα του Δ.Σ. Πύλης με την κ. Πανάγου να εξηγεί με λεπτομερή τρόπο τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη διάταξη που έχουν στα έδρανα κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων η συμπολίτευση και η αντιπολίτευση.  Επίσης, η Αντιδήμαρχος ενημέρωσε  τους μαθητές για τις υπηρεσίες που είναι στελεχωμένος ο Δήμος Πύλης.

Πάνω στο θέμα των γεφυριών σχετική ενημέρωση έκανε η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου Πύλης  κ. Ντίνα Μπέκου, η οποία αναφέρθηκε για τις εργασίες που πρόκειται να γίνουν για την αξιοποίηση του Πορταϊκού ποταμού «Πάρκα Γεφυριών», καθώς και την αξιοποίηση των Ιστορικών Μνημείων της περιοχής Πύλης (ΠΟΡΤΑ ΠΑΝΑΓΙΑ-ΤΟΞΩΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΠΥΛΗΣ), κάνοντας μία σύντομη ιστορική αναδρομή της Πύλης.