13 Ιούλ 2024 04:20

Επανήλθε στο Δήμο Πύλης το ακίνητο στη θέση «ΚΑΜΑΡΑ»

tn_ypografi Την Πέμπτη 13 Μαρτίου, στο Δημαρχείο της Πύλης πραγματοποιήθηκε η παραλαβή και παράδοση του ακινήτου εκτάσεως 5112,29 τ.μ. και του δημοτικού κτηρίου που βρίσκεται στο συγκεκριμένο χώρο. Η παράδοση και παραλαβή έγινε μεταξύ της Προϊσταμένης της 19ης Ε.Β.Α κας Κρυσταλλίας Μαντζανά, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου και του Δημάρχου Πύλης κ. Κων/νου Κουφογάζου.

 

Ως γνωστό ο συγκεκριμένος χώρος που βρίσκεται επί της Τρικάλων- Άρτης στη θέση «ΚΑΜΑΡΑ» στα στενά πλησίον της τοξωτής γέφυρας, είχε παραχωρηθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού από το Δήμο Πύλης το 2004 για να στεγάσει το υπό διεκδίκηση «Οικομουσείο». Δυστυχώς, παρά τις συνεχείς αναφορές και επαφές της Δημοτικής αρχής για χρηματοδότηση επισκευής και συντήρησης του κτηρίου, το οποίο παρουσιάζει μεγάλες φθορές με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να καταρρεύσει, ο Δήμος με την ενεργή συμπαράσταση της κας Μαντζανά απαίτησε την επαναφορά του ακινήτου στο Δήμο.

Ο Δήμαρχος Πύλης, Κώστας Κουφογάζος εξέφρασε την ικανοποίησή του, μετά την θετική εξέλιξη επαναφοράς του ακινήτου στο Δήμο και εκφράζει τις ευχαριστίες του στην κα. Μαντζανά για την θετική στάση που κράτησε σε όλη τη διαδικασία που αφορούσε την επαναφορά του ακινήτου στην προτέρα κατάσταση. Πρέπει να επιταχύνουμε τις ενέργειες για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου, είναι χώρος με μεγάλη τουριστική αξία. Οι κινήσεις μας πρέπει να γίνουν άμεσα με σκοπό την ανακατασκευή του κτηρίου.

«Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στις ενέργειες μας σε ότι αφορά τη χρήση του ακινήτου», τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ο κος Κουφογάζος.