19 Ιούν 2024 01:24

Επαναλειτουργία Εμπορικού Τμήματος Ο.Τ.Ε. στην Πύλη

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης, αποφασίστηκε η διεκδίκηση επαναλειτουργίας του εμπορικού τμήματος Ο.Τ.Ε. Πύλης.

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Μετά την αριθμ. 194/2007 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης, όπου αποφασίστηκε η διεκδίκηση επαναλειτουργίας του Εμπορικού Καταστήματος Ο.Τ.Ε. Πύλης στην Πύλη σε ημερήσια βάση, συντάχθηκε υπόμνημα, το οποίο υποβλήθηκε σε όλους τους αρμοδίους ήτοι: Υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ο.Τ.Ε. Α.Ε., Υπουργό Δικαιοσύνης, Υφυπουργό Οικονομίας & Οικονομικών, Βουλευτές του Ν. Τρικάλων, τον Δ/ντή του Καταστήματος Ο.Τ.Ε. Τρικάλων.

Το συνταχθέν υπόμνημα έχει ως κάτωθι:

 

Θ Ε Μ Α: «Επαναλειτουργία Εμπορικού Τμήματος Ο.Τ.Ε. στην Πύλη».

 

κ. Υπουργέ,

Ο Δήμος Πύλης, ένας από τους πιο ιστορικούς Δήμους του Νομού Τρικάλων, με σημαντική οικονομική δραστηριότητα, ήταν και είναι ο «ομφαλός» και το κομβικό σημείο, σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή και «πόρτα» σύνδεσης τόσο του πεδινού όγκου του Νομού Τρικάλων όσο και του ορεινού όγκου της Πίνδου.

Η έδρα του Δήμου, η πόλη της Πύλης, εξυπηρετεί κοινωνικά, εμπορικά και διοικητικά τους κατοίκους όλης της ευρύτερης περιοχής, που περιλαμβάνει τους Δήμους (Δ. Πινδέων – Αιθήκων – Πιαλείων – Γόμφων – Διευρυμένη Κοινότητα Νεράϊδας & Μυροφύλλου), καθώς και χιλιάδες επισκέπτες τόσο κατά την διάρκεια του χειμώνα όσο και του καλοκαιριού, με έντονα ανεπτυγμένο τον τουρισμό κάθε μορφής ( θρησκευτικό – πολιτιστικό – ψυχαγωγικό – οικολογικό κ.λ.π.).

Δυστυχώς, αντί η Πολιτεία να στηρίξει την πόλη με νέες υποδομές και υπηρεσίες, κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση υποβαθμίζοντας ή καταργώντας υπηρεσίες, γεγονός που δημιουργεί προβληματισμό και απογοήτευση στους κατοίκους.

Είναι νωποί οι αγώνες που έγιναν και πετύχαμε την επαναλειτουργία της Δ.Ο.Υ. Β΄ ΤΑΞΗΣ στην Πύλη.

Παραμένουν όμως άλυτα πολλά προβλήματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το κλείσιμο του Εμπορικού Τμήματος του Ο.Τ.Ε. Πύλης, τμήμα που λειτουργούσε εδώ και σαράντα χρόνια.

Σύσσωμη σήμερα η τοπική κοινωνία με το σύνολο των Φορέων της, τον Εμπορικό Σύλλογο Πύλης, τους πρωτοβάθμιους συνδικαλιστικούς οργανισμούς, τα πολιτιστικά σωματεία, τους όμορους Δήμους & Διευρυμένες Κοινότητες, το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλης με την αριθμ. 194/2007 ομόφωνη απόφασή του, α π α ι τ ο ύ ν εδώ και τώρα την επαναλειτουργία του Εμπορικού Τμήματος του Ο.Τ.Ε. Πύλης στην Πύλη σε ημερήσια βάση.

Οι λόγοι τους οποίους προτάσσουμε είναι ικανοί και πρέπει να προβληματίσουν έντονα την πολιτική ηγεσία της Χώρας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Τ.Ε. Α.Ε. και όλους τους εμπλεκόμενους μηχανισμούς. Τους απαριθμούμε:

– Η αποκέντρωση είναι η μοναδική πολιτική επιλογή που στηρίζει την ανάπτυξη της πατρίδας μας.

– Η εξυπηρέτηση μεγάλου αριθμού πολιτών – πελατών του Ο.Τ.Ε. ( 10.000 συνδέσεις και

πλέον σταθερής τηλεφωνίας) με έντονη την αύξηση πελατών σε υπηρεσίες διαδικτύου & & κινητής τηλεφωνίας.

– Ο Δήμος Πύλης με έδρα την Πύλη αποτελεί κομβικό σημείο και είναι κέντρο εμπορικό –

τουριστικό & παροχής υπηρεσιών.

– Η διαρκώς αυξανόμενη επιχειρηματική ανάπτυξη της περιοχής μας, με το άνοιγμα νέων

δυναμικών επιχειρήσεων.

– Η ύπαρξη και λειτουργία της Δ.Ο.Υ. Πύλης.

– Η ύπαρξη Τραπεζικών Επιχειρήσεων και η αναγγελία λειτουργίας καινούργιων πιστωτικών και χρηματοδοτικών ιδρυμάτων.

– Η μεγάλη έκταση της περιοχής, δεδομένου ότι στην Πύλη εξυπηρετούνται όλοι οι Δήμοι της νοτιοδυτικής πλευράς του Ν. Τρικάλων ( Δ. Πινδέων – Αιθήκων – Πιαλείων – Γόμφων – Διευρυμένη Κοινότητα Νεράϊδας & Μυροφύλλου).

– Η επικείμενη αναδιάρθρωση των Δήμων με τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΙΙ επί θύραις.

Κατόπιν όλων αυτών, αντιλαμβανόμαστε μεν ότι ο Ο.Τ.Ε. Α.Ε. λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια σε περιβάλλον ελεύθερης αγοράς, γνωρίζουμε όμως ότι κεντρική πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Δίδοντας λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε στην πόλη μας με το κλείσιμο του εμπορικού

τμήματος του Ο.Τ.Ε., αποφασίζοντας άμεσα την επαναλειτουργία του σε ημερήσια

βάση.

Παρακαλούμε τις ενέργειές σας.

 

Με ιδιαίτερη τιμή

Ο Δήμαρχος Πύλης

 

ΚΩΝ/ΝΟΣ Δ. ΚΟΥΦΟΓΑΖΟΣ