24 Ιούν 2024 02:42

“Εορτάστηκε με λαμπρότητα η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου.”

tn_parelash 09Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η 25η Μαρτίου στην Πύλη. Οι εκδηλώσεις άρχισαν με την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου που τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Λάζαρος Σταυραντώνης. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων στον αύλειο χώρο του ΤΕΕ από τις αρχές και τους φορείς της Πύλης καθώς και τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό εδώ…

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρέλαση τμημάτων επί της κεντρικής οδού της πόλης με τη συνοδεία Φιλαρμονικής της κ. Κασιώλα Τασίας. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την δεξίωση που ακολούθησε στο Δημαρχείο της Πύλης.

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Κουφογάζος ανέφερε ότι:

Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821 είναι μια σπουδαία γιορτή του Ελληνισμού. Συμβολίζει το τέλος μιας σκληρής δουλείας τετρακοσίων χρόνων και την αναγέννηση του Έθνους των Ελλήνων. Ο διπλός εορτασμός, της Επανάστασης του ΄21 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, συμβολίζει τα ιδανικά του λαού μας που πήρε την απόφαση «για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την ελευθερία», να αποτινάξει με σκληρούς και άνισους αγώνες τον τυραννικό ζυγό των Τούρκων. Αγώνες, οι οποίοι είναι μια μεγάλη πολιτική, κοινωνική και πνευματική παρακαταθήκη, αφού με όλα τους τα παθήματα, τα λάθη και τις επιτυχίες, μας διδάσκουν τα μεγάλα προτερήματα αλλά και τα ελαττώματα της φυλής μας. Η αυτοθυσία, η γενναιότητα, η ανιδιοτέλεια, ο ενθουσιασμός και το πείσμα των Ελλήνων αγωνιστών του ΄21, είναι για όλους εμάς σήμερα μια πολύτιμη πηγή έμπνευσης, ένα μεγάλο σχολείο. Στην ουσία της, η σημερινή επέτειος, μας θυμίζει το χρέος που έχουμε όλοι μας, να αγαπάμε με πάθος την πατρίδα μας και να την υπερασπιζόμαστε καθημερινά με όλη μας την ψυχή. Χρόνια Πολλά!