22 Φεβ 2024 01:46

Εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 28η Οκτωβρίου 1940 στην Πύλη

Με Επισημότητα και την δέουσα λαμπρότητα, Εθνική έπαρση γιορτάστηκε στην Πύλη η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 του ΟΧΙ, παρουσία των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών του Τόπου.

Αλλά για μια ακόμα φορά οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τους μαθητές των Σχολείων της Πύλης να παρελάσουν και ως ήταν φυσικό ματαιώθηκε.

Οι εκδηλώσεις την μεγάλης αυτής γιορτής άρχισαν με τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης, που τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Δημήτριος Κατσαρός , παρουσία του Δημάρχου Πύλης κ. Κων/νου Μαράβα, των βουλευτών Τρικάλων κ. Χρήστου Σιμορέλη εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, του κ. Κων/νου Σκρέκα, του Π.Σ. κ. Γεωργίου Τσίγκα, του Προέδρου του Δ.Σ. Πύλης κ. Αθανασίου  Γιαννοτάκη, του Αναπληρωτή Διοικητή του Α.Τ Πύλης κ. Βασιλείου Ραμμόπουλου, του Αντιδημάρχου Αθλητισμού  και Πολιτικής Προστασίας κ. Άρη Τζάνη, της Προέδρου της Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνας Πανάγου, του Προϊσταμένου του Π.Κ. Πύλης κ. Κων/νου Καραίσκου, των Δημοτικών Συμβούλων κ. Αθανασίου Κωστάκη, κ. Λαμπρινής Οικονόμου, κ. Κων/νου Κρούπη, του Εκπροσώπου των Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Χαράλαμπου Βασταρούχα, του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης κ. Κων/νου Βοιτσίδη, του Γραμματέα του Α.Τ. Πύλης, κ. Αλεξάνδρου Πελτέκη, του Ανθυπαστυνόμου κ. Μιχάλη Μάστορα και των Διευθυντών  των Σχολείων της Πύλης.

Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε η Καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Πύλης κ. Αλίκη Μυλωνά, με τον επίλογο της ομιλίας της να καταλήγει ως εξής. Θα σας αφήσω με ένα ερώτημα απευθυνόμενη στους παρευρισκόμενους. Στις 28 Οκτωβρίου 1940 οι Έλληνες είπαν ΟΧΙ. Μετά τις 28 Οκτωβρίου 2016, τι πρέπει  να πει όλο το Έθνος…

Ακολούθησε η Επιμνημόσυνος Δέηση και στην συνέχεια η  κατάθεση των στεφάνων στον Μνημείο των Ηρώων στον ΕΠΑΛ Πύλης, από τις Αρχές του Τόπου και των μαθητών των Σχολείων της Πύλης.

Κατόπιν τηρήθηκε  ενός λεπτού σιγή και στην συνέχεια έγινε η Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 

[cycloneslider id=”28-oktomvriou”]