20 Ιούλ 2024 20:52

«Εορτασμός της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας»

tn_parelash 25 martiou 2010Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κάθε επισημότητα εορτάστηκε η επέτειος της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας «25η Μαρτίου 1821» στο Δήμο Πύλης. Οι εκδηλώσεις άρχισαν με την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος που τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Λάζαρος Σταυραντώνης.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων στον αύλειο χώρο του ΕΠΑΛ από τις αρχές και τους φορείς της Πύλης καθώς και τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό εδώ…

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρέλαση τμημάτων επί της κεντρικής οδού της πόλης. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την δεξίωση που ακολούθησε στο Δημαρχείο Πύλης.

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Κουφογάζος ανέφερε ότι:

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου, της διπλής γιορτής του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, υπενθυμίζει σε όλους τους Έλληνες το ιστορικό χρέος για ελευθερία, δημοκρατία, για αγώνες αρχών και ιδανικών του γένους μας. Μας διδάσκει και ταυτόχρονα μας εμπνέει. Μας δείχνει δρόμους και συμπεριφορές για τη σχέση που πρέπει να έχουμε με την Πατρίδα μας.

Οι θυσίες ενός σκλαβωμένου έθνους, που με αυτοθυσία πολέμησε για τα όσια και τα ιερά, αποτελεί δίδαγμα χρέους και πίστης και κληρονομιάς για όλους εμάς που σήμερα αναπνέουμε τον αέρα της ελευθερίας.

Και ακριβώς σ' αυτή την κληρονομιά έχουμε ιστορικό καθήκον να ανταποκριθούμε.

Σε όλους τους δημότες μας και στις οικογένειές τους και σε εκείνους που μακριά από τη γενέτειρα κρατούν τη σημαία του ελληνισμού, ευχόμαστε από βάθους καρδιάς, υγεία και ευτυχία. Τα μηνύματα του αγώνα και των παθημάτων του 1821, να παραμένουν πάντα ζωντανά και να θερμαίνουν τα πατριωτικά αισθήματα στις καρδιές όλων των Ελλήνων.

Χρόνια Πολλά!